1 de 10
Ple ordinari

Junts per Berga demana que no s'abandoni el projecte dels camins escolars

Ferran Aymerich insisteix en la necessitat de tirar endavant l'Ordenança de Civisme

Un instant de la intervenció de Dolors Rial al ple de l'Ajuntament de Berga, ahir. | Lídia López
per Lídia López, Berga | 3 de febrer de 2023 a les 17:00 |
Junts per Berga lamenta que el projecte dels camins escolars ha quedat aparcat el curs d'enguany. En concret, la regidora Dolors Rial ha recuperat el fil de la pregunta efectuada per ella mateixa a l'octubre, lamentant que tenint en compte el moment del curs, "ja no es portaran a terme", i assegurant que es tracta d'una iniciativa que "ha comptat amb resultats molt positius". En la mateixa línia, també ha reclamat que el Consell d'Infants ha quedat en un calaix, i va insistir que es tracta d'un projecte igualment enriquidor pels nens i nenes de la ciutat.

Per la seva banda, el regidor d'Educació, Eloi Escútia, defensa que "no són temes perduts", i en especial els camins escolars, ja que esdevé "una manera de facilitar els desplaçaments als centres educatius, prescindint del vehicle particular". En tot cas, recorda que si no s'ha engegat aquest curs és per un "problema en la contractació del servei", així que "s'estan revisant els plecs". I d'altra banda, al voltant del Consell d'Infants, assenyala que la capacitat de l'àrea "és limitada", i per això volen replantejar-lo. En definitiva, Escútia assenyala que "no hi ha voluntat de deixar d'oferir aquests serveis, sinó de fer-ho correctament".


Al seu torn, Ferran Aymerich ha preguntat al voltant de la problemàtica amb la caldera de biomassa de l'Escola de la Valldan. Escútia ha respost que el fum espès que emet s'origina per un problema de combustió a la caldera, la qual esdevé deficient, i que s'estan seguint els passos per resoldre la situació i minimitzar l'afectació. Així mateix, Aymerich ha demanat al voltant de l'actuació que s'ha de dur a terme als Pedregals, sobre la qual el regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat que és molt d'hora per parlar d'un calendari i que "és un tema prou complicat per no equivocar-nos amb els passos". Tot i això, ha precisat que "només podem anar endavant, tot i que potser més lentament".

En darrera instància, el regidor de Junts per Berga ha tornat a demanar a l'equip de govern, i en concret al grup municipal de la CUP, si veuen amb bons ulls municipalitzar parcialment el servei de subministrament de l'aigua, qüestió al voltant de la qual l'alcalde, Ivan Sànchez, s'ha limitat a afirmar que "el que no toleraré és que la ciutat de Berga quedi hipotecada". Finalment, Aymerich ha preguntat novament a l'executiu local respecte de l'Ordenança de Civisme, la qual ha valorat com "una qüestió prioritària". Sànchez ha indicat que "no es demora expressament", i ha afirmat que l'esbós s'està revisant des dels serveis jurídics amb l'objectiu d'aprovar-la abans que s'acabi la legislatura.

 

 

Participació