1 de 10
Ajuntament de Berga

El cap de Recursos Humans dimiteix després d'un segon endarreriment en les nòmines

Ramon Camps explica que ja se l'havia amonestat i que la voluntat era obrir-li un expedient per una falta molt greu

Un instant del ple de l'Ajuntament de Berga, celebrat ahir. | Lídia López
per Lídia López, Berga | 3 de febrer de 2023 a les 11:50 |
El cap del Departament de Recursos Humans de l'Ajuntament de Berga ha presentat la seva dimissió, després que els gairebé 180 treballadors de la casa hagin cobrat tard, per segona vegada, la seva nòmina. Així ho ha explicat el regidor de Recursos Humans, Ramon Camps, qui ha confirmat que el consistori té un mes per trobar-li el relleu.

Segons Camps, la tardança d'un dia i mig en el pagament salarial als treballadors de l'Ajuntament corresponent al gener respon a "una organització deficient dels tempos a Recursos Humans", que davant les dificultats tècniques afegides en la tasca com és el canvi d'any i de pressupost, l'àrea no ha pogut reaccionar a temps per la mala planificació i s'ha donat l'endarreriment. Ara bé, la situació s'agreuja pel fet que no és la primera vegada que es produeix un ingrés fora d'hora a l'Ajuntament, ja que el darrer mes d'agost també es van pagar les nòmines un dia tard. És a dir, que la persona encarregada dels Recursos Humans ja comptava amb una amonestació, que el consistori li va fer arribar a través d'una carta escrita i on se l'advertia que se li obriria un expedient disciplinari si es tornava a produir una situació similar.


Fet i fet, aquesta setmana el regidor Camps tenia prevista una reunió amb el treballador per comunicar-li que seria amonestat, però el mateix dia, el cap de Recursos Humans va presentar la seva renúncia al càrrec.

Aquesta situació obliga a l'Ajuntament de Berga a accelerar la maquinària per convocar la plaça. I és que, tal com exposa Camps, el consistori ja tenia previst obrir el procés d'oposicions per cobrir el lloc, que actualment és interí. Així, l'Ajuntament compta amb el mes que el treballador ha de donar de marge abans de deixar el càrrec per trobar-li un substitut.


En darrera instància, el regidor de Recursos Humans explica que el consistori de la capital volia engegar la maquinària per obrir-li un expedient al treballador per una falta molt greu, que si hagués prosperat (cosa que Camps va precisar que és molt complicat) hauria pogut resultar en l'acomiadament del cap.

El funcionari desmenteix el regidor


Per la seva banda, el treballador en qüestió ha fet arribar a Nació Berguedà un burofax demanant la rectificació completa d'aquesta informació, malgrat que aquest mitjà va intentar posar-se en contacte amb l'afectat, sense èxit, mitjançant els canals corresponents de l'Ajuntament de Berga. L'excap de recursos humans al·lega en l'escrit que la seva renúncia voluntària no està relacionada amb el retard en el pagament de les nòmines i que, simplement, ha encetat una nova etapa laboral en una altra administració. De fet, assegura que ja havia avisat d'un alentiment del procés de la nòmina pels canvis instaurats el mes de gener. Així mateix, també assevera no haver rebut mai cap advertiment d'expedient disciplinari per part dels seus responsables i lamenta l'enrenou en l'esfera pública que s'ha generat. En tot cas, Nació Berguedà s'absté de publicar íntegrament el text de rectificació fet arribar a través d'un burofax per part del demandant, on s'avisa de conseqüències legals cap a aquest mitjà de comunicació, entenent que s'ha ofert a la persona -i se li continua oferint- la possibilitat d'explicar-se degudament.
 

 

Participació