1 de 10
Atenció sanitària

L’hospital engega un programa d'acompanyament dels pacients de cirurgia d’espatlla

L'objectiu és millorar les condicions físiques prèvies de l'usuari per optimitzar la seva recuperació postoperatòria

Xerrada de preparació de cirurgia d'espatlla. | Hospital de Berga
per Redacció, Berga | 31 de gener de 2023 a les 09:30 |
L’Hospital de Berga ha posat en funcionament un programa per a la preparació de tots els usuaris que tenen programada una cirurgia d’espatlla. L’objectiu és l’adequació física de l’espatlla abans de la intervenció i tranquil·litzar l’usuari explicant-li en què consisteix el procés de recuperació.

Inicialment, es fa una xerrada informativa per explicar els avantatges de realitzar els exercicis proposats, i en aquesta mateixa sessió, s’ensenya com fer-los de forma pràctica.  D’aquesta manera, es prepara l’usuari per a la cirurgia, es milloren les condicions de mobilitat, elasticitat i circulació de l’espatlla, es redueixen les possibilitats de patir complicacions postoperatòries i es fa partícip al pacient del seu procés de rehabilitació.


Segons han destacat a través d'un comunicat des del Departament de Salut, està demostrat científicament que entrar a quiròfan en les millors condicions possibles, a part de ser beneficiós per a les propietats del teixit, també ajuda a una reinserció més ràpida a les activitats de la vida diària. Aquest protocol és una eina que servirà per optimitzar el tractament postoperatori i augmentarà la satisfacció de l’usuari.

El programa s’ha engegat fa unes setmanes, des del Servei de Rehabilitació amb la col·laboració de Traumatologia, i les primeres valoracions són molt positives.

 

 

Participació