1 de 10
Telecomunicacions

Vilada estudia el desplegament de la connectivitat d'alta velocitat

La Diputació de Barcelona s'ha fet càrrec dels treballs, destacant la seva importància per a la digitalització

Imatge d'arxiu de Vilada. | Ajuntament de Vilada
per Redacció, Berga | 30 de gener de 2023 a les 18:30 |
La Diputació de Barcelona ha lliurat un estudi de provisió de banda ampla a l'Ajuntament de Vilada per impulsar la connectivitat d'alta velocitat al territori. El projecte, que també s'ha replicat a Lliçà d'Amunt, contempla una anàlisi de cobertures reals de telefonia mòbil.  

Segons assenyalen des de la Diputació, els estudis de provisió de banda ampla són un instrument essencial per a municipis de fins a 50.000 habitants perquè defineixen una estratègia que permet a l'ajuntament governar, de forma coherent i ordenada, el desplegament de les infraestructures de telecomunicacions en el seu municipi, prioritzant equipaments públics, polígons industrials, nous sectors de planejament i elements que facilitin la implementació de serveis smart city.


Estendre la connectivitat d'alta velocitat arreu del territori és una de les actuacions prioritàries de la Diputació de Barcelona, ja que les infraestructures de telecomunicacions promouen la cohesió territorial, la competitivitat econòmica dels municipis i el benestar dels seus habitants. La digitalització del territori només es pot garantir amb la connectivitat i l'accés als serveis de banda ampla de tots els municipis.

L'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial elabora els estudis de provisió de banda ampla en col·laboració amb el Consorci Localret.

 

 

Participació