1 de 10
Obra pública

Berga reprèn els treballs d'asfaltatge en diferents punts de la ciutat

Consulta les afectacions al trànsit i per a l'estacionament que s'han previst en diverses zones de la capital del Berguedà

L'asfaltatge efectuat al passeig de la Indústria en la primera fase. | Ajuntament de Berga
per Redacció, Berga | 30 de gener de 2023 a les 08:40 |
L’Ajuntament de Berga engega avui la segona fase dels treballs d'asfaltatge en diverses zones del nucli urbà de la ciutat. D'aquesta manera, el consistori reprèn les obres d’arranjament del paviment asfàltic viari amb intervencions totals i parcials de zones localitzades del municipi, tal com es va fer en la primera fase executada el darrer mes de desembre en diversos trams. Els treballs previstos per eliminar sots i irregularitats en el paviment es duran a terme entre avui i el dimecres, fet que comportarà afectacions de trànsit i la prohibició d’estacionament a causa dels treballs.

En concret, fins a l’1 de febrer, es faran treballs de fresat, pavimentació i reposició de marques viàries. Les zones d’actuació comptaran amb la senyalització corresponent per tal d’informar el veïnat sobre les afectacions de trànsit i la prohibició d’estacionament a causa de les actuacions esmentades. Tanmateix, no es preveuen afectacions en el servei de recollida de residus durant l’execució dels treballs. La planificació de les tasques de pavimentació és la següent: 

 
  • Rotonda pg. Pau, c/ Francesc Macià i c/ Pau Picasso: 30 i 31 de gener.
  • C/ Cervantes, C/ Comte Oliba, ctra. Sant Fruitós, C/ Dr. Fleming i C/ Mare de Déu de Montserrat: 31 de gener i 1 de febrer

Així mateix, des de l'ajuntament posen de manifest que tenien previst reprendre les obres de pavimentació el darrer dilluns, 23 de gener, però tenint en compte el fred intens previst durant tota la setmana es van ajornar fins a la setmana següent, amb una temperatura que comença a recuperar-se. Així, s’espera que les condicions meteorològiques d'aquests dies siguin més adequades per a la pavimentació.


Projecte de pavimentació


El conjunt d’actuacions projectades tenen un import de 350.520,58 euros i un àmbit d’actuació de més de 20.000 metres quadrats. Els treballs de millora del paviment del municipi han estat dividits en dues fases per poder fer actuacions en el ferm de més d’una vintena de carrers. La primera fase es va dur a terme del 12 al 19 de desembre i va incloure actuacions en quatre trams del nucli urbà: passeig de la Indústria; ronda Moreta i carrer Pompeu Fabra; carrer Gran Via i carrer Maixerí; passeig dels Abeuradors i camí Ral de Cardona. A més, també es va pavimentar l’accés al carrer Muntanya de Cal Rosal, que pertany al terme municipal de Berga.
 
D’altra banda, la setmana del 6 al 10 de febrer està previst completar les tasques de pavimentació amb actuacions en trams del carrer Pere III, l’avinguda del Canal Industrial, la Gran Via, el passeig de la Indústria, el camí dels Enamorats i els carrers de la Nou de Berguedà i 1 d’octubre, així com a punts dels carrers Pere Costa, Santa Joaquima de Vedruna, Ramon Vinyes i de l’entorn de l’hospital. 
 

 

Participació