1 de 10
Ple extraordinari

El govern de Bagà insta l'oposició a presentar una moció de censura

Els membres denuncien que la finalitat del ple de dimecres és "confondre els vilatans" i anuncien que actuaran "segons l'imperatiu legal"

L'Ajuntament de Bagà, en una imatge d'arxiu | Diputació de Barcelona
per Redacció, Berga | 27 de gener de 2023 a les 18:50 |
L'equip de Govern de Bagà insta l'oposició a presentar una moció de censura, després de la situació viscuda en el ple extraordinari del dimecres. "Si aquesta és la manera d’actuar dels actuals membres de l’oposició, els convidem que facin una moció de censura o expliquin en tot cas perquè no ho fan", sentencien en un comunicat de premsa, on deixen clar que "l’actual equip de govern no farà cap acció que vagi en contra de la llei, per molt que s'hagi aprovat per ple".

I és que, tal com denuncien, "la finalitat de la sessió de dimecres és confondre als vilatans fent semblar el Ple un òrgan jeràrquicament superior a la junta de govern i l’alcaldia", acusant l'oposició de desconèixer el procediment administratiu o de pretendre "fer creure el què no és". "Les mocions presentades el passat dimecres [...] són dictades des d’un ple municipal no competent, és a dir, que són nul·les per incompatibilitat", remarquen en el text.


Fet i fet, l'equip de govern assegura que han estat "treballant de manera contínua per solucionar les problemàtiques exposades pels companys a l'oposició", fent referència a actuacions com les del Pont de la Vila, la illeta de residus o la caldera de biomassa, tot i recordar que "són complexes i comporten tràmits que hem de fer amb sentit comú i segons l’imperatiu legal". "Compartim amb els vilatans la inquietud per enllestir aquestes accions, però hem de procedir amb els recursos dels quals disposem i amb els procediments establerts legalment", puntualitzen.

Subvencions de 370.000 euros, en risc


Paral·lelament, el govern baganès també ha reaccionat respecte de la paralització de les obres de remodelació de la plaça Porxada, indicant que "suposarà la pèrdua d’una subvenció de 120.000 euros corresponents a la línia 2 del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC)", a la vegada que exposen que "afectarà l’execució de la portada d’aigües, que s’aturarà de facto, ja que és una obra que es finança amb la mateixa línia de subvenció i que no es podrà tirar endavant per no comptar amb la partida pressupostària prevista".

Però més enllà d'aquest ajut, els membres del govern alerten que "si l’oposició no té definit el procediment, es perdran també els 250.000 euros de la subvenció de la línia 1 del PUOSC", que han de fer realitat un projecte que consideren "necessari per a la vila”.
 

 

Participació