Una trentena d'empreses reben ajudes per fer noves contractacions el 2022

Els programes han permès fer realitat un total de 33 contractes de llarga durada al Berguedà

Redacció
26 de gener del 2023
Vista general del Polígon Industrial de la Valldan
Vista general del Polígon Industrial de la Valldan | Agència de Desenvolupament del Berguedà
Al llarg del 2022, i mitjançant els programes implementats per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB) per bonificar les noves contractacions, un total de 29 empreses berguedanes han rebut ajudes per fer realitat 33 insersions laborals. Principalment, se n'han beneficiat joves, majors de 30 anys, aturats de llarga durada i persones en situació de vulnerabilitat, amb contractes de llarga durada.

"Els programes de contractació bonificada donen oxigen a les empreses i afavoreixen a augmentar les plantilles laborals a perfils de persones de més de 30 anys", destaca el president de l'ADB, Lluís Vall, que també ha valorat que "els programes de contractació bonificada són unes eines molt ben valorades tant per les empreses com per les persones". "Poder ajudar en el finançament directe dels salaris d'aquestes persones alleugereix a les empreses i incentiva la contractació per després consolidar-los a la mateixa empresa", ha sentenciat el president.

D'aquesta manera, cada una de les diferents convocatòries que s’han utilitzat per fomentar l’ocupació a la comarca es dirigia a un públic diferent. En primer lloc, el programa 30 Plus s’han aconseguit 16 contractes indefinits. Aquesta proposta està impulsada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb l’objectiu d’assolir la inserció laboral de persones en situació de desocupació de 30 anys, a banda que se'ls proporcionen altres recursos com la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. Aquest programa estarà vigent fins al març del 2023 i té marge per bonificar 14 contractes més.

Una altra de les convocatòries anava dirigida als joves. Es tracta del projecte Singular, també liderat pel SOC, i que ha fet possible quatre contractacions. D'altra banda, s'han fet realitat sis contractes bonificats en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia, de la Diputació de Barcelona, pensat per reactivar l'economia a la cadena de valor d'activitats en el món rural. Finalment, els ajuts del pla Queda’ta la Catalunya Central estan destinats a subvencionar la contractació de persones nouvingudes extracomunitàries, i s'ha gestionat des de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. Sota aquest programa s’han bonificat set contractes al llarg del 2022, i actualment, hi ha una nova convocatòria oberta fins al 30 de setembre del 2023.