Què fer aquest cap de setmana al Berguedà: 27 i 28 d'abril

Les arts escèniques copsen la programació de final de mes, tot i que també s'hi fan lloc l'oci i l'esport

«El Club de les Valentes» arriba al Teatre Municipal de Berga, el 28 d'abril
«El Club de les Valentes» arriba al Teatre Municipal de Berga, el 28 d'abril | El Replà Produccions
25 d'abril del 2024
Actualitzat a les 20:14h

La cultura centra l'agenda del cap de setmana, on també es fan lloc propostes d'oci intergeneracional com la Trobada de jocs de taula de Gironella, i les curses de muntanya de Les Clàssiques de Berga. Nació Berguedà et facilita els diferents plans per gaudir a la comarca, el 27 i el 28 d'abril.

Turbina

El Museu de la Colònia Vidal celebra aquest cap de setmana la vuitena edició del Turbina, el festival d'arts escèniques que té lloc en diferents racons del Museu i la colònia, esdevenint escenaris improvisats. Enguany s’han programat cinc espectacles de registres diferents -dansa, teatre, música i circ-, en una agenda on destaquen Laia Santanach i Santi Eizaguirre

Les Clàssiques de Berga

Les dues grans proves de trail de la capital berguedana, la Berga-Rasos-Berga i la Berga Trail, sumen esforços per crear un gran cap de setmana d'esport a la muntanya. Aquesta nova aventura alia el Club Esquí Berguedà i els Mountain Runners del Berguedà en una gran festa on es disputaran sis proves diferents inclosa la cirereta: la Marató de Muntanya de Berga. Les curses es desenvoluparan els dies 27 i 28 d’abril.

«Cançons menudes»

Proposta musical pels més menuts. Coneixerem el Follet de la Calma, i amb ell, tot un repertori de cançons i jocs per acompanyar les rutines del dia en els primers anys de vida. A partir de diferents cançons, viurem una experiència musical i sensorial pensada per gaudir plegats d’uns moments de connexió, alegria i imaginació. L’esdeveniment forma part de la programació de la temporada cultural de Berga i tindrà lloc a la Sala Casino, el 27 d’abril a les 11.00 hores.

Trobada de jocs de taula de Gironella

Entre les 18.00 hores del dissabte i les 01.00 hores del diumenge, l’Espai el Blat es converteix en l’epicentre dels jocs de taula en la segona Trobada de jocs de taula de Gironella. Les tres primeres hores, els monitors de la Cia. de jocs l’Anònima explicaran i guiaran el joc. Posteriorment, el servei serà de préstec, en forma de biblioteca de jocs, i els presents podran fer ús dels diferents exemplars disponibles. A més, hi haurà servei de bar (entre les 20.00 i les 23.00 hores), per tal que, qui ho desitgi, pugui sopar in situ. Organitzen l’Ajuntament de Gironella i la Llibreria Guinó.

Concert de la Cobla Berga Jove

La Cobla Berga Jove presenta el disc amb els arranjaments que va fer Joan Baptista Lambert de La Patum l’any 1930. Serà el segon concert de la formació mostrant el treball, després d’estrenar-lo fa tot just una setmana a Berga. La nova actuació serà dissabte, 27 d'abril al Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola (19.00 hores), essent una de les propostes incloses en la programació de primavera a l’equipament cultural de la colònia.

Concert Jove de Sant Marc

L'artista catalana Julieta protagonitzarà el concert jove que se celebrarà a Berga en el marc de la festivitat de Sant Marc. L’actuació tindrà lloc el 27 d'abril al Pavelló Vell, a partir de les 22.30 hores (l’obertura de portes serà una hora abans). En acabar, serà el torn del PD Morde, que clourà la nit amb una sessió variada. Les entrades costen entre 10 i 18 euros i es poden comprar anticipadament

La Ruta de les Cosidores

Una sortida guiada per Violant Bonet (Vioguia) a peu al voltant del patrimoni cultural, industrial i natural per la capçalera del Llobregat. Resseguirà el recorregut que antigament feien les cosidores, en paral·lel al pas del riu, i fins a arribar al seu naixement. La jornada es completa amb la visita al Museu del Ciment i l’entorn de la Colònia Asland del Clot del Moro. La inscripció costa 25 euros per persona (15 els menors de 16 anys). L’activitat es desenvoluparà el 28 d’abril, a partir de les 09.00 hores.

«El Club de les Valentes»

En Pot era alt i fort. Pensava que tots els problemes se solucionaven mitjançant la força. Quan algú es negava a fer el que ell volia, l’amenaçava dient que li clavaria un bon cop de puny. Tothom estava atemorit, però aquesta situació va arribar a la seva fi el dia que en Llaunes i les seves amigues i amics van crear El Club de les Valentes. Espectacle infantil en el marc de la programació de temporada al Teatre Municipal de Berga, aquest diumenge a les 18.00 hores. Les entrades costen 6 euros anticipades i 8 a taquilla.

Arxivat a