Què fer aquest cap de setmana al Berguedà: 3, 4 i 5 de maig

La Fira de Maig de Berga i el Vieerfest de Puig-reig, els grans atractius de l'agenda

El Vieerfest es mou a Cal Prat, després que l'anterior edició se celebrés a la Torre Nova de Cal Pons
El Vieerfest es mou a Cal Prat, després que l'anterior edició se celebrés a la Torre Nova de Cal Pons | Lídia López
02 de maig del 2024
Actualitzat a les 11:02h

L'agenda del cap de setmana està marcada en vermell per dues cites imperdibles a la comarca: la Fira de Maig de Berga i el Vieerfest de Puig-reig. A més, es comencen a ensumar les primeres pinzellades de La Patum i també es podrà gaudir de diferents propostes culturals. Nació Berguedà et facilita els diferents plans per gaudir a la comarca, del 3 al 5 de maig.

 

Presentació de «Bocins dispersos»

La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga acull aquest divendres, 3 de maig, la presentació del llibre Bocins dispersos, el recull de poemes de Josep Valletbò (Grèvol Col·lecció). L’acte, que serà conduït per Daniel Montañà, comptarà amb la presència de l’autor. A més, també hi participen Òmnium Berguedà i el Centre d’Estudis d’Avià. La presentació tindrà lloc a partir de les 18.30 hores.

Fira de Maig

Aquest cap de setmana, 4 i 5 de maig, Berga celebra una de les seves grans mostres, la Fira de Maig. En aquesta ocasió, l’Ajuntament de Berga ha sumat esforços amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà per incloure el programa de l’UP Berguedà!, una proposta que promou l’emprenedoria i presenta diferents opcions de formació i als joves de la comarca. D’aquesta manera, la Fira d’enguany farà especial èmfasi en l’ocupació. En paral·lel, es desplegaran els estands de les empreses, comerços i entitats locals, s’hi desenvoluparan les exhibicions esportives i s’hi col·locaran les parades amb productes de varietat.

Simposi d’Història del Carlisme

El 4 de maig se celebra a Avià la vuitena edició del Simposi d’Història del Carlisme, que organitza la Secció d’Història del Carlisme del Centre d’Estudis d’Avià. Les ponències i debats tindran lloc a la Sala de l’Ateneu, i el dinar carlí a l’Escola Santa Maria. El tret de sortida serà a les 10.00 hores i, en la primera meitat de la jornada, intervindran Patrocini Canal, Jaume Capdevila Kap, Jaume Farràs i Daniel Montañà. Després de la pausa, el programa continuarà amb Pol Navarro i Eudald Vilaseca

«La Patum tot l’any»

Primera proposta del cicle La Patum tot l’any aquest 2024. Serà aquest dissabte, 4 de maig, a  la plaça Sant Pere a partir de les 12.00 hores, on es presentarà la nova samarreta de la festa. Ha estat dissenyada pel ninotaire Kap (Jaume Capdevila), que intervindrà en l’acte juntament amb l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, en una activitat presentada per Xavi Rossinyol. La proposta donarà protagonisme als músics, peça fonamental de l’engranatge de La Patum. I, per fer-ho encara més especial, es farà una actuació inèdita, amb les quatre cobles de la ciutat tocant juntes sota la batuta de Robert Agustina.

«Bèsties»

Fins on estaria disposada a arribar una mare perquè la seva filla aconsegueixi allò que vol? Un text que ens parla sense embuts sobre la cultura de la hipersexualització i la pornificació dels i de les menors. Sobre l’escenari, una psicoterapeuta (Marta Marco) repassa les repercussions d’un cas extrem: la filla de vuit anys de la seva pacient vol posar-se pits. A través d’una circumstància que pot semblar-nos aberrant i anormal, ens convida a revisar la nostra cultura. L’autora ens llença a través d’aquesta història un punyent “I si?” en una societat en la qual la sexualitat i el gènere són una part tan important de qui som, com ens identifiquem, i com ens definim. La representació de Bèsties serà al Teatre Esplai de l’Ametlla de Merola, el 4 de maig a les 19.00 hores, i està inclòs en la programació de la temporada a l’equipament cultural de la colònia

«Jarana»

Guillem Estadella oferirà l’espectacle titulat Jarana, en el marc de la Fira de Maig. Serà  el 4 de maig, a les 21.00 hores, a la carpa situada a la zona central del passeig de la Indústria. Conegut per la seva participació en diferents programes de ràdio, l’humorista arriba a tots els racons de Catalunya amb la seva Jarana particular, portant una catarsi còmica a cada poble i ciutat. Aquest espectacle no només busca fer riure fins que al públic li surtin abdominals, sinó que també convida a fer una teràpia col·lectiva, amb l’alegria que desplega. Les entrades costen 10 euros anticipades i 13 a taquilla. 

Vieerfest

Cal Prat torna a ser escenari del Vieerfest, el festival que uneix gastronomia i cultura, potenciant el patrimoni industrial de les colònies de Puig-reig. Serà el 5 de maig i, en aquesta ocasió, l'organització vol mostrar l'evolució d'un entorn residencial revitalitzat. Quatre cerveseres artesanes de Catalunya, una oferta variada de vins de mínima intervenció, quatre varietats de restauració, a més d’altres beures i cinc propostes artístiques es donaran cita al llarg del carrer Fàbriques i la plaça de l'Església de la colònia, entre les 11.30 hores i les 15.00, i de les 16.30 fins a les 20.00 hores. Podeu consultar el detall del programa, aquí.

Arxivat a