L’Ajuntament de Bagà incrementa fins als 20.000 la partida dels pressupostos participatius

Les propostes es poden presentar fins al 19 de febrer, i un cop analitzada la seva viabilitat, s'obrirà una votació per escollir la guanyadora

Redacció
25 de gener del 2023
Imatge d'arxiu de la plaça Galceran de Pinós
Imatge d'arxiu de la plaça Galceran de Pinós | Diputació de Barcelona
Després de la bona resposta de la proposta el 2022, l’Ajuntament de Bagà ha incrementat la partida dels pressupostos participatius del 2023. Enguany, els veïns, veïnes i entitats podran decidir en què s’inverteixen 20.000 euros dins d’aquesta iniciativa, és a dir, 5.000 euros més que en la primera edició dels pressupostos, l’any passat.

En una primera fase, la ciutadania pot presentar a l'Ajuntament propostes d'inversió. El termini ja està obert i s’allargarà fins al 19 de febrer. Les persones majors de 16 anys empadronades a Bagà podran presentar una proposta, mentre que les entitats i associacions sense ànim de lucre amb seu social a Bagà podran presentar fins a dues propostes cadascuna. Els projectes que es presentin al procés participatiu han de generar impacte en el conjunt del municipi, ser de competència municipal, ser un projecte d'inversió i ser viable tècnica i econòmicament, no sobrepassant els 20.000 euros.

Les propostes es poden presentar telemàticament, a través de la seu electrònica, mitjançant una instància genèrica. Caldrà especificar la proposta, la justificació i una estimació del cost econòmic d'aquesta. Per a aquelles persones que no estan habituades a l'ús d'aquest tipus d'eines en línia, les propostes també poden presentar-se a les oficines de l’Ajuntament.

En una segona fase, l'Ajuntament validarà la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes i sotmetrà a votació popular els projectes que compleixin amb tots els requisits. La ciutadania podrà votar un màxim de tres propostes del 27 de febrer al 19 de març.