1 de 10
Participació ciutadana

L’Ajuntament de Bagà incrementa fins als 20.000 la partida dels pressupostos participatius

Les propostes es poden presentar fins al 19 de febrer, i un cop analitzada la seva viabilitat, s'obrirà una votació per escollir la guanyadora

Imatge d'arxiu de la plaça Galceran de Pinós | Diputació de Barcelona
per Redacció, Berga | 25 de gener de 2023 a les 09:00 |
Després de la bona resposta de la proposta el 2022, l’Ajuntament de Bagà ha incrementat la partida dels pressupostos participatius del 2023. Enguany, els veïns, veïnes i entitats podran decidir en què s’inverteixen 20.000 euros dins d’aquesta iniciativa, és a dir, 5.000 euros més que en la primera edició dels pressupostos, l’any passat.

En una primera fase, la ciutadania pot presentar a l'Ajuntament propostes d'inversió. El termini ja està obert i s’allargarà fins al 19 de febrer. Les persones majors de 16 anys empadronades a Bagà podran presentar una proposta, mentre que les entitats i associacions sense ànim de lucre amb seu social a Bagà podran presentar fins a dues propostes cadascuna. Els projectes que es presentin al procés participatiu han de generar impacte en el conjunt del municipi, ser de competència municipal, ser un projecte d'inversió i ser viable tècnica i econòmicament, no sobrepassant els 20.000 euros.


Les propostes es poden presentar telemàticament, a través de la seu electrònica, mitjançant una instància genèrica. Caldrà especificar la proposta, la justificació i una estimació del cost econòmic d'aquesta. Per a aquelles persones que no estan habituades a l'ús d'aquest tipus d'eines en línia, les propostes també poden presentar-se a les oficines de l’Ajuntament.

En una segona fase, l'Ajuntament validarà la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes i sotmetrà a votació popular els projectes que compleixin amb tots els requisits. La ciutadania podrà votar un màxim de tres propostes del 27 de febrer al 19 de març.

 

 

Participació