Guardiola instal·la un punt de càrrega de vehicles elèctrics

El consistori ha rebut una subvenció de 7.500 euros per col·locar-los i ja ha donat servei a una cinquantena d'automòbils

20 de gener del 2023
Actualitzat a les 9:21h
El punt de càrrega de vehicles elèctrics instal·lat a Guardiola de Berguedà
El punt de càrrega de vehicles elèctrics instal·lat a Guardiola de Berguedà | Ajuntament de Guardiola de Berguedà
L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà té a disposició, des de fa cosa de dues setmanes, un punt de càrrega semiràpid per a vehicles elèctrics. Així ho ha explicat l'alcalde, Josep Lara, que assegura que, estant a tocar de la C-16, "és un servei molt demandat". "Fa 15 dies que el vam posar en funcionament i ja hi ha hagut moltíssimes càrregues", assenyala Lara, que comparteix que s'han pogut atendre de l'ordre de 50 vehicles

Segons explica l'alcalde, un dels motius pels quals es van decidir a fer el pas va ser que "sabem que des de Berga i fins a la Cerdanya, no hi havia cap punt de recàrrega elèctrica". De fet, segons es posa de manifest en els diferents aplicatius i mapes de càrrega, hi ha diversos carregadors arreu de la comarca, si bé el de Guardiola serà el primer semiràpid des de la capital i fins a Bellver de Cerdanya. Així, l'estació s'ha situat al carrer Comerç, i consta de dos aparells.

D'aquesta manera, el consistori ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 7.500 euros per col·locar els carregadors, i ara per ara, utilitzar-los és de franc. "Carregar el vehicle en els nostres punts és intencionadament gratuït perquè penso que els serveis s’han de donar a conèixer", defensa Lara, que obre la porta a, de cara a l'any vinent, "incloure en les ordenances una taxa per fer ús dels aparells, que s'haurà de satisfer a través d'una aplicació que ja té la mateixa casa de la màquina". Així, tal com avança l'alcalde, el preu oscil·larà entre els tres i cinc euros.

En qualsevol cas, Lara defensa que tenir a disposició aquest punt "beneficiarà el poble, els seus serveis i els seus comerços", pel fet que "la gent es desvia de la C-16 per carregar el vehicle i fan estada a Guardiola".