L'Hospital de Berga ja gestiona les baixes dels pacients ingressats

La mesura beneficia la població en edat laboral i permet estalviar desplaçaments dels familiars als CAP per fer el tràmit

Redacció
19 de gener del 2023
Imatge d'arxiu de l'Hospital de Berga.
Imatge d'arxiu de l'Hospital de Berga. | Salut Catalunya Central
Els quatre hospitals de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, l’Hospital Universitari de Vic, l’Hospital Universitari d’Igualada i l’Hospital de Berga, ja tenen desplegada la gestió de les incapacitats temporals (IT) per ingrés hospitalari amb l’objectiu de desburocratitzar la gestió d’aquest tràmit, que fins ara s’efectuava a les consultes d’atenció primària. D’aquesta manera, els pacients que ingressin de forma programada o urgent en aquests hospitals rebran la baixa al mateix centre, sempre que se sol·liciti a Admissions inicialment, i els seus familiars s’estalviaran desplaçar-se al CAP per fer el tràmit.

La mesura beneficia la població en edat laboral, és a dir, els pacients ingressats amb CIP que estiguin treballant en l’actualitat o cobrant subsidi d’atur, i busca agilitzar els processos, disminuir el nombre de visites a l’atenció primària per aquest tipus de gestions, desburocratitzar el sistema, i millorar l’experiència del pacient i del seu entorn familiar.

El model s’aplica inicialment als pacients hospitalitzats de diferents procedències: urgències, programats quirúrgics i programats mèdics. Així doncs, la tramitació de la IT ja s’inicia a l’hospital al prescriure-la d’acord amb l’ordre d’ingrés. Un cop es produeix l’ingrés, l’administració del centre recull la informació requerida per gestionar la baixa i es genera automàticament el comunicat de confirmació si la persona atesa continua ingressada 7 dies després del primer dia que es va faltar a la feina, amb una validesa màxima de 14 dies. Tant la baixa com el primer comunicat es podran descarregar immediatament des de La Meva Salut. Els següents comunicats de confirmació, a partir d’aquests 14 dies, s’han de gestionar a l’atenció primària.

A Catalunya, la gestió de les IT des dels hospitals va arrencar en forma de pla pilot a principis de febrer a l’Hospital Parc Taulí i als centres d’atenció primària de la zona, i gradualment s’ha anat desplegant a la resta de regions de tot el territori català. En el conjunt de Catalunya, es preveu estalviar entre 180.000 i 324.000 visites anuals a l’atenció primària.
 
Arxivat a