1 de 10
EL TEMPS

Matins de sol, tardes de núvols i algun ruixat: el temps que ens espera el cap de setmana

La previsió del Meteocat dibuixa uns bons dos dies per aprofitar la meteorologia, ja que de cara a començaments de la setmana que ve les pluges aniran a més i tornaran les baixes temperatures

El riu Llobregat, al seu pas per Cal Rosal | Lídia López
per Nació, Barcelona | 27 de maig de 2023 a les 10:15 |


Aquest divendres no ha fet net del tot. Encara hem tingut molta humitat, mala visibilitat i ha caigut algun xàfec. No obstant això, a gran part del país el temps ha estat més tranquil que els últims dies. Les precipitacions han estat destacades en algun punt de Catalunya. Per exemple, s'han acumulat 50 litres d'aigua al nord-est, la Catalunya central, i el Prepirineu. Malgrat això, la precipitació més destacada ha estat al litoral sud, on a l'estació d'Ulldecona s'han fregat els 100 litres per metre quadrat. Les estones de sol, que han estat més de les que hem tingut les darreres jornades, s'han focalitzat al centre i nord del territori. Els núvols s'han mantingut al sud, amb una precipitació que ha estat present des de primera hora del dia. 

 

De cara a la tarda, han crescut nuvolades al nord i nord-est i en les pròximes hores pot descarregar més pluja. Aquesta, però, estarà concentrada més aviat en zones de muntanya del nord del país, al Pirineu i Prepirineu, i com a molt a l'interior de les comarques de Girona. A la resta, hi haurà majoritàriament sol amb temperatures més altes, amb valors fins a sis graus més alts que els que hem viscut en les últimes 24 hores.

 

Previsió de temps per a dissabte 

El sol i l'ambient més càlid que hem viscut aquest migdia de divendres anirà guanyant protagonisme el cap de setmana. Seran uns bons dos dies per aprofitar. Hi haurà neu per sobre dels 2.300-2.500 metres en alguns sectors de l'alta muntanya. En línies generals, ni dissabte ni diumenge hi haurà gaire canvis ni complicacions. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) el matí serà tranquil i assolellat amb unes temperatures que seran una mica més altes.

L'ambient, per tant, serà menys fresc de matinada i a la tarda tornaran a créixer nuvolades a zones de muntanya. Al Pirineu encara podríem tenir algun ruixat, però serà més feble i esporàdic que els d'aquest divendres a la tarda. Les temperatures encara podran pujar més. De fet, les màximes poden arribar a fregar els 30 graus a zones de les terres de l'Ebre i ponent.
 

Previsió de temps per a diumenge

Per als dies vinents, la situació serà bastant semblant. Tindrem matins de sol i tardes de nuvolades i xàfecs. No obstant això, a mesura que vagin passant els dies aquestes pluges, especialment a començaments de setmana, poden anar a més i serien més extenses la tarda de dimarts a les comarques del nord de Catalunya. Aleshores, les temperatures també podrien ser una mica més baixes.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació