Més de 650 alumnes berguedans se sumen al programa Esport Blanc Escolar

La proposta s'adreça a nens i nenes d'entre 8 i 10 anys, i el Consell Comarcal destina prop de 65.000 euros a sufragar-lo

Redacció
19 de gener del 2023
Actualitzat a les 9:50h
Els alumnes berguedans participen en el programa Esport Blanc Escolar
Els alumnes berguedans participen en el programa Esport Blanc Escolar | Consell Comarcal del Berguedà
Un total de 654 alumnes de cicle mitjà de 23 centres educatius de la comarca participen des d’aquesta setmana en el programa Esport Blanc Escolar 2022-2023. Es tracta d’una iniciativa coordinada pel Consell Esportiu del Berguedà, el Consell Comarcal del Berguedà, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. El Berguedà és la comarca catalana que aporta més alumnes a aquesta proposta, que combina educació i esports d’hivern. Es desenvolupa en quatre estacions d’esquí i el nivell de participació és molt similar a l’any anterior. La comarca hi participa des del 2014.

Aquest programa acosta els esports d’hivern a l’alumnat de tercer i quart curs d’educació primària de les escoles de les comarques del Pirineu català. L’objectiu principal d’aquest projecte és educar mitjançant l’esport a l’aire lliure i aprendre a respectar, gaudir el medi natural, adquirir habilitats i aprendre la tècnica dels esports de neu. El programa es divideix en diferents sessions de tres modalitats esportives: esquí nòrdic, esquí alpí i surf de neu. Així, els participants, alumnes d'entre 8 i 10 anys, fan sis sessions de tres disciplines diferents a quatre estacions d’esquí: la Molina, Aransa, Lles i Tuixent-La Vansa. Aquesta activitat mobilitza a 8 empreses del sector i a 120 monitors. El programa, que comença el 13 de gener, finalitzarà el 17 de març amb una sessió extra de graduació per als alumnes de quart curs de primària, a La Molina.

El conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia, ha destacat que aquest “és un dels projectes socials més importants que tirem endavant com a comarca” gràcies a la suma d’esforços institucionals. Ha explicat que el fet que el Berguedà mantingui la seva aposta per aquesta activitat que amalgama esports d’hivern i educació permet accedir a aquesta pràctica la quitxalla “independentment del nivell econòmic que puguin ser les famílies”. Garcia ha valorat un projecte “transversal” del Consell Comarcal del Berguedà i del Consell Esportiu del Berguedà a través del qual nens i nenes de la comarca s’inicien en el món dels esports d’hivern amb un cost avantatjós. Finalment, el conseller comarcal d’Esports i president del Consell Esportiu del Berguedà ha indicat que a banda de donar a conèixer els esports d’hivern, aquest programa també ajuda “potenciar activitats al medi natural” i treballar per la promoció esportiva d’aquest esport en l’àmbit pràctic i de tecnificació.

Enguany, l’Esport Blanc Escolar suposa la mobilització de 100 autocars i 23 taxis que gestiona el Consell Comarcal del Berguedà. Per la seva banda, el Consell Esportiu del Berguedà coordina el programa. En total, el Consell Comarcal destina 64.061,95 euros a sufragar aquest programa.