La Biblioteca de Gironella ofereix un curs d'iniciació a la fotografia

En la programació d'aquest gener s'hi inclou el fado, la història, les TIC i la ciència

Redacció
17 de gener del 2023
Actualitzat a les 19:33h
Una de les darreres activitats celebrada a la Biblioteca de Gironella.
Una de les darreres activitats celebrada a la Biblioteca de Gironella. | Biblioteca de Gironella
La Biblioteca de Gironella ha fet pública la seva agenda d'activitats per l'actual mes de gener, i entre totes les propostes, destaca el curs d'iniciació a la fotografia a càrrec del dissenyador gràfic i fotoperiodista David Fajula. A través de quatre sessions (24 i 31 de gener, 7 i 14 de febrer) s'exposaran els elements bàsics d'aquesta expressió artística, i s'oferiran trucs i consells als assistents. El curs té un preu total de 40 euros i cada sessió té una durada d'una hora i dos quarts (de 18.30 a 20.00 hores).

Aquest dijous, a partir de les 18.00 hores, el Fado portuguès protagonitzarà el Club de Música, i es donaran a conèixer figures com Amália Rodrigues i Carlos do Carmo o Mariza, i conceptes com la saudade. Els musicòlegs Antònia Cases i Joan Alsina seran els conductors de la proposta. I l'endemà, a les 19.00 hores, es presentarà el llibre La huelga del textil de 1931 en la comarca el Bages i del Berguedà. Una lucha femenina, de l’historiador Josep Quevedo, presentat per l’activista cultural Toni Gol.

La setmana vinent, es durà a terme un taller de TIC amb el títol Intercanvi d’arxius entre l’ordinador i el mòbil, a càrrec de Ricard Codina. Serà necessari portar un mòbil, ordinador i cable per connectar-los. El taller tindrà lloc el dia 26 entre les 16.00 i les 19.00 hores. D'altra banda, el dia 27, a partir de les 19.00 hores, el Club de la Ciència al Nostre Abast ofereix l'activitat Identificació genètica d’un nen evacuat durant la guerra civil, amb el bioquímic Pere Puig, que exposarà la identificació genètica mitjançant ADN mitocondrial per a la comprovació que dues persones són familiars.

En darrera instància, el Club de Lectura de Novel·la presenta Lèxic familiar, de Natalia Ginzburg, el dimarts 31 a les 18.00 hores. Torna el feixisme o és que no ha marxat mai? El retrat dels Levi, una família jueva i antifeixista que va viure a Torí, de 1930 fins al 1950. Serà conduït per Joan Alsina.
 
Arxivat a