Berga impulsa l’Escola de Salut per promoure el benestar de les persones

En total, s'han programat sis sessions que versen sobre drets socials, psicologia i nutrició

Redacció
16 de gener del 2023
Imatge d'arxiu de l'entrada del CAP de Berga
Imatge d'arxiu de l'entrada del CAP de Berga | NacióBerguedà
L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Berga Centre, amb la col·laboració del Casal Cívic i Comunitari i les àrees de Drets Socials, Societat Inclusiva i Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Berga, ha impulsat l'Escola de Salut. L'objectiu del projecte és millorar la salut i el benestar de les persones a través de la programació de sis sessions informatives per tractar diferents temàtiques d’interès, com per exemple, la salut emocional, l’alimentació i els hàbits saludables, les relacions socials o els drets socials, entre d’altres. Les conferències es portaran a terme entre els mesos de gener i juny al Casal Cívic i Comunitari de Berga situat a la plaça de Sant Joan.

La programació d’activitats és gratuïta i inclou sis sessions dividides en tres eixos temàtics: drets socials, salut emocional i nutrició. En concret, es tractarà la llei de la dependència i els serveis que s’ofereixen; què és el document de voluntats anticipades; quines eines i estratègies podem aplicar per cuidar-nos emocionalment; la importància de sentir-se bé i millorar l’autoestima; com aprendre a preparar un menú equilibrat fàcilment o com elaborar receptes refrescants, hidratants, sanes i ràpides.
 
Les conferències comptaran amb la participació de Maria Sifre, treballadora social de l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Berga; Aitor Cañadas, referent de benestar emocional comunitari de l’EAP Berga Centre; Mar Gargallo, dietista nutricionista de l’EAP Berga Centre i l’equip d’informació sobre el dret a morir dignament.  

Les xerrades es faran els dies 24 de gener, 22 de febrer, 22 de març, 19 d’abril, 24 de maig i 14 de juny. Totes les sessions es duran a terme a la sala d’actes del Casal Cívic i Comunitari de Berga, a les 17.00 hores. Per assistir a les conferències l’accés serà lliure i no caldrà inscriure’s prèviament.   
 
Arxivat a