Josep Lara optarà a revalidar l'alcaldia de Guardiola de Berguedà

El també president del Consell Comarcal defensa que el poble ha millorat durant el seu mandat i afirma que ja té la llista "molt avançada"

17 de gener del 2023
Imatge d'arxiu de Josep Lara.
Imatge d'arxiu de Josep Lara. | Consell Comarcal del Berguedà
"Després de molt valorar-ho i de parlar amb els meus actuals companys de govern, he decidit tornar a fer aquest pas endavant i presentar-me per tercera vegada a les eleccions municipals de Guardiola de Berguedà". Amb aquestes paraules, l'actual alcalde de Guardiola i president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha explicat a NacióBerguedà que vol optar a revalidar l'alcaldia en els pròxims comicis locals del 28 de maig, incidint que "com a persona, em fa molt de goig poder, o intentar-ho dins de les meves possibilitats, millorar el meu poble. Això és el que realment m’engresca".

Fent balanç de la darrera legislatura, Lara treu pit de la gestió de l'equip de govern, i apunta que "aquests darrers quatre anys, i si se’m permet ser una mica immodest, crec que Guardiola ha millorat". En aquest sentit, l'alcalde exposa que s'han fet realitat "obres molt importants i esperades" com la del pavelló, recordant que "hi va haver un problema estructural i el vam haver de demolir. I ara, per fi, el tornem a tenir aixecat i el fem servir de nou". Lara també ha fet èmfasi en el camp de futbol, la remodelació i embelliment dels barris, i la cessió per part de Ferrocarrils d'una de les locomotores que va fer un dels últims viatges de tren al municipi. "Guardiola, que és un municipi de menys de 1.000 habitants, està pujant, està creixent i està millorant", ha sentenciat Lara.

D'aquesta manera, l'alcalde assenyala que ja té molt avançada la llista de persones que l'acompanyaran en els seus tercers comicis, indicant que "tenim un equip molt compacte i hem treballat molt a gust els darrers quatre anys amb els regidors actuals, així que la llista serà molt similar". Sigui com sigui, Lara avança que hi haurà algunes persones que es despenjaran de l'equip, si bé assegura que "tinc gent que m’ha demanat formar part d’aquest projecte". En definitiva, l'alcalde exposa que "ben aviat, podrem fer la presentació pública de la nova llista".

Paral·lelament, Lara declara que no té coneixement al voltant d'altres candidatures que puguin concórrer a les eleccions. Cal recordar que, en els dos darrers comicis (en els quals Lara ha assolit la vara amb majoria absoluta), s'ha presentat l'Agrupació d'Electors de Guardiola, i en les últimes eleccions, les del 2019, van quedar amb només 14 vots menys que Junts, el partit de la candidatura de Lara.

Porta oberta al Consell Comarcal
A més de l'alcaldia de Guardiola, Josep Lara fa una legislatura i mitja que ocupa el càrrec de president del Consell Comarcal del Berguedà. El guardiolenc va accedir al càrrec després de la renúncia de David Font per ocupar el càrrec de director general de Turisme, i ha completat l'actual legislatura. Així, tot i  declarar que "la meva prioritat i ganes són a Guardiola", no tanca la porta a torna a ocupar un càrrec de responsabilitat a l'ens comarcal.

"El Consell no el fan les persones, sinó que el fan els partits, que són els que dictaminen qui hi va", recorda Lara, que exposa com ha evolucionat el Consell Comarcal del Berguedà en els darrers anys: "hem passat de gestionar tràmits molt bàsics a ser un organisme que forma part de la vida quotidiana de les persones del Berguedà". "Els últims anys, s'ha consolidat el porta a porta, hem fet realitat infinitat de FEDERs, hem gestionat moltes ajudes europees, i hem ajudat molt als ajuntaments", reitera el president, que sentencia que "si decideixen comptar amb mi, m’ho plantejaré. Però ja es veurà".