Gironella culmina diumenge el projecte artístic "Camins d'anada"

La proposta ha unit, a través de quatre trobades i la diada final, persones migrades i representants de la societat cultural de la vila

Redacció
10 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:54h
Una de les primeres jornades en el marc del projecte
Una de les primeres jornades en el marc del projecte | Ajuntament de Gironella
L'Espai Santa Eulàlia de Gironella acollirà diumenge una diada amb motiu de la presentació final del projecte "Camins d'anada", una diada on es podrà conèixer el procés resultat de les quatre trobades realitzades entre persones migrades i persones de la societat cultural de Gironella. L'acte s'organitza des de les regidories de Cultura i d'Atenció a les persones, així com l’equip de tècnics i les persones responsables  de la dinamització d'aquests tallers, el col·lectiu La caixa de vidre, format pels bagencs Oriol Segon Torra, Quim Moya i Quim Torres.

La diada començarà a les 11.00 hores, amb la finalització del mural artístic que s'acabarà col·lectivament. La peça, que recorda a totes les persones migrades, se situarà a la vidriera de l'Espai Santa Eulàlia, situada al carrer Olvan Alt. Seguidament, la Coral Estel, participants al projecte com a entitat cultural, interpretarà algunes cançons relacionades amb les migracions, així com el grup local Kamelay que han estat partícips com a migrants.

Entrat ja al migdia, pels volts de les 12.00, l'exdiputat David Fernàndez i Lu Rois oferiran un recital poètic titulat amb el nom de La força incendiària de les paraules. I, finalment, a les 18.00 hores, l'actriu Sílvia Albert representarà l'espectacle teatral No es país para negras a l'Espai Santa Eulàlia. Les entrades es poden adquirir a través d'Entradium o bé a taquilla, per un preu de cinc euros. A banda, al mateix espai es podran contemplar alguns materials que s'han utilitzat i creat al llarg de les trobades entre les persones participants en e l projecte.

"És important visibilitzar el resultat final del projecte, mostrant que la unió entre persones migrades i persones naturals del territori és possible a través de la reflexió i l'art", ha destacat el regidor de Cultura, Lluís Vall, que també ha valorat que "el projecte mostra clarament com és posar-se a la pell de l'altre, i d'aquesta manera, un pot empatitzar i humanitzar amb les situacions de l'altre".

El grup de treball està conformat per a set persones provinents de les entitats culturals i set persones de diverses nacionalitats del municipi que al seu dia van prendre la decisió de migrar. El projecte està subvencionat per la Diputació de Barcelona.
 
Arxivat a