L’àrea de residus del carrer de l’Estatut de Catalunya de Berga estarà fora de servei un mes

L'Ajuntament de Berga hi actuarà de forma intensiva perquè s'hi ha detectat una plaga de rosegadors

Redacció
09 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:37h
L'àrea de residus del carrer de l’Estatut de Catalunya.
L'àrea de residus del carrer de l’Estatut de Catalunya. | Ajuntament de Berga
L’àrea de residus situada al carrer de l’Estatut de Catalunya, a tocar de l’entrada sud de Berga i ubicada a la zona dels Quaranta Pilans, estarà fora de servei a partir del dijous, dia 12 de gener, i durant aproximadament un mes. El motiu és que l’Ajuntament de Berga hi actuarà de forma intensiva, ja que s’hi ha detectat una plaga de rosegadors. D’aquesta manera, es complementa l’actuació que ja es va fer a finals del 2022 a l’àrea situada a la zona d’aparcament de la plaça Gernika, a l’entrada centre de la ciutat.

Mentre aquesta instal·lació estigui tancada, els veïns de la zona que l’hagin de menester poden fer servir les altres àrees de residus que hi ha a la ciutat: la de la plaça Gernika, a l’entrada centre, la del carrer del Programari Lliure, que es troba a l’antiga caserna del pla de l’Alemany, i la del carrer de l’Oreneta, al polígon de la Valldan.

Per tal d’informar d’aquest tancament, s’ha instal·lat una lona a la porta de l’àrea. Així mateix, per reforçar la campanya, hi haurà informadores de carrer a la zona afectada per tal d’explicar a la ciutadania que no ho sàpiga que aquesta àrea estarà fora de servei. Tanmateix, per a qualsevol qüestió relacionada amb el servei, l'Ajuntament de Berga emplaça els veïns i veïnes a adreçar-se a l’organisme gestor a través del telèfon 660 411 398 o l’adreça de correu electrònic [email protected].

Per tot plegat, des del Consell Comarcal del Berguedà es fa una crida a la ciutadania per tal que no dipositi bosses de residus a aquesta àrea ni tampoc al seu voltant per raons de seguretat, per garantir l’efectivitat del tractament de desratització que fa l’ajuntament i també per evitar que s’hi acumuli brossa.

Així mateix, des del consistori assenyalen que el programa integral de control de plagues a la ciutat contempla l’aplicació de tractaments periòdics de desratització a la xarxa de clavegueram municipal, però també es fan actuacions extraordinàries quan es detecten plagues de rosegadors en espais públics. A més, també s'actua sota demanada cada vegada que la ciutadania posa en coneixement dels serveis municipals la detecció de rosegadors a la via pública per iniciar el tractament a la zona afectada.  
 
Arxivat a