La Polifònica de Puig-reig enllesteix les darreres pinzellades d'El Messies

Les entrades es poden comprar de forma anticipada a Fotografia Iglesias

02 de gener del 2023
Actualitzat a les 16:37h
Imatge d'arxiu dels membres de la Polifònica de Puig-reig.
Imatge d'arxiu dels membres de la Polifònica de Puig-reig. | Polifònica de Puig-reig
El Messies de Georg Friedrich Händel és, segons els experts en música clàssica, una de les obres de cambra més interpretada d'ençà de la seva estrena a Dublín l'any 1742. I enguany també es podrà gaudir al Berguedà, més concretament al pavelló de Puig-reig, a càrrec de la Polifònica de Puig-reig i la Camerata Bacasis. Serà en el Concert de Nadal del dia 6 de gener a partir de les 19.00 hores, i l'organització ja ho té tot a punt per pujar a l'escenari i fer vibrar l'equipament municipal sota la direcció d'Emmanuel Niubò.

Una vintena de músics instrumentistes i una quarantena de cantaires donaran forma a l'adaptació de l'obra, que s'ha ajustat per fer-la més amena al públic. I és que la peça original de Händel té una durada de més de tres hores amb una oratòria que exposa la història de la redempció cristiana de les profecies fins al judici final. Així, tal com han explicat des de la Polifònica, es mantenen les parts corals més importants i també es conserven alguns solos musicals i recitatius, que són els capítols que més s'han suprimit de la totalitat de l'obra.

Les entrades continuen a la venda. Es poden adquirir de forma anticipada per un preu de 15 euros a Fotografia Iglesias i també per 17 a taquilla el mateix divendres (pels menors de 14 anys és gratuïta).

En tot cas, no serà la primera vegada que la Polifònica de Puig-reig interpretarà El Messies. Després d'estrenar-la per les festes nadalenques del 1986-87, serà la quarta vegada que l'entonaran. No obstant això, ja fa uns anys d'ençà de la darrera vegada que li van donar forma, l'any 2008. Sigui com sigui, el conjunt promet donar el màxim per fer realitat una de les seves obres preferides.
 
Arxivat a