Pau Bartoló i Rosa Valls, líders de la Marató de la Berga Trail

Més de 500 atletes participen al conjunt de curses organitzades durant el cap de setmana |

Redacció
21 de juny del 2015
Actualitzat a les 22:27h
Pau Bartoló a la Berga Trail
Pau Bartoló a la Berga Trail | Èric Clusella

El corredor d'Avià Pau Bartoló i la d'Olvan Rosa Valls han guanyat aquest diumenge la cursa estrella de la Berga Trail, la Marató de 42 quilòmetres i 3.600 metres de desnivell, que s'ha realitzat des de primera hora del matí amb sortida i arribada a la capital del Berguedà. D'entre els 145 participants que l'han acabat, Bartoló ha assolit el primer lloc amb 4 hores i 37 minuts, seguit per Sergi Massip i Daniel Moreno; mentre que Valls ha finalitzat la cursa amb 5 hores i 23 minuts, seguida d'Eli Gordón i Núria Picas, que ha acabat en tercer lloc. 

Els berguedans, doncs, han marcat la diferència en una cursa que ha transcorregut per diferents paratges de la comarca, com ara la Figuerassa, Corbera, els Rasets, el Padró, els Rasos de Peguera, la Gallina Pelada, el coll de Puigventós, Espinalbet i Querat, entre d'altres. A continuació d'aquesta, i cap a les 9.00 del matí, l'organització ha donat el tret de sortida de la mitja Marató, que segueix bona part del recorregut de la primera, però que es desvia en un determinat moment. Amb 15 quilòmetres i 1.880 metres de desnivell, el podi se l'han endut Iolanda Garcia, Aitana Domènech i Clara Janés en categoria femenina, i Pau Zamora, Josep Roset i Romà Ribas en masculina. 

 

Núria Picas a la Berga Trail Foto: Èric Clusella

En total, 145 persones han finalitzat la primera i 183 la segona, un fet que ha sorprès l'organització, ja que la Marató acostumava a tenir més participants que la mitja. No obstant això, en total, el nombre d'atletes de totes les curses de la Berga Trail s'ha duplicat fins a més de 500 en el seu desè aniversari, que ha repetit la Trail Kids per segon any consecutiu i ha incorporat, per primera vegada, una cursa vertical, que s'ha realitzat aquest dissabte. 

El liderat d'aquesta última, amb 27 participants, 3,6 quilòmetres i 770 metres de desnivell positiu, ha estat per Guillem Vilalta i Montse Torner, una cursa que, segons ha explicat Jordi Massaguer a NacióBerguedà, preveuen tornar a repetir en properes ocasions i en un format similar. 

Cinc curses sota un nom

Una de les modificacions estructurals d'enguany ha estat intentar programar les cinc curses que s'han realitzat al llarg de tot el cap de setmana sota la marca de Berga Trail. Segons han precisat, això s'ha fet per no donar tanta importància a la Marató, i equilibrar la resta de curses.

A més, i a causa de la “gran competència” que hi ha amb diversos esdeveniments esportius similars, l'organització ha intentat fer una aposta més decidida per la “qualitat” i per voler diferenciar-se d'alguna manera. Per això, asseguren que han vetllat per una “molt bona organització”, més enllà del recorregut. En aquest punt, Massaguer ha remarcat la feina del centenar de voluntaris que s'hi ha implicat, i s'ha felicitat per un esdeveniment que ha finalitzat amb èxit i sense incidents. 
 

Rosa Valls a la Berga Trail Foto: Èric Clusella

Arxivat a