Una cinquantena de nens i nenes participaran en el campus d'handbol Álvaro Ferrer

L'objectiu de l'Handbol Berga i les administracions públiques és continuar promovent aquesta pràctica esportiva a la comarca

30 de desembre del 2022
Actualitzat a les 21:22h
Els participants en la presentació del Campus Álvaro Ferrer d'handbol.
Els participants en la presentació del Campus Álvaro Ferrer d'handbol. | Lídia López
Una cinquantena de nens i nenes d'entre 6 i 16 anys participaran en el primer campus de tecnificació d'handbol del Berguedà dirigit per l'exjugador professional Álvaro Ferrer. La proposta es desenvoluparà entre els dies 2 i 4 de gener, i tindran tres seus diferents: Berga, Puig-reig i Gironella. "L'Handbol Berga és una entitat històrica i actualment tornem a tenir un bon moment, així que és l'hora de donar-li un toc de professionalitat", ha indicat el president de l'Handbol Berga, Marc Pons, durant la presentació d'aquesta tarda.

Segons el mateix Álvaro Ferrer, també present en la roda de premsa, el campus es basa en tres eixos fonamentals: l'educació i la cohesió dels participants; la transmissió dels valors de l'esport; i la tecnificació dels nens i nenes. A la vegada, Ferrer va apuntar que la idea de fer realitat aquesta proposta, que ja es desenvolupa en indrets com Granollers i Santpedor, neix "per una iniciativa personal al final de la meva carrera esportiva, quan decideixo que vull retornar al món de l'esport els privilegis que m'ha aportat".

Cohesió de tota la comarca
D'aquesta manera, els dies 2 i 3, les activitats es desplegaran entre Berga i Puig-reig, mentre que el dia 4, les seus seran Gironella i Puig-reig. "Des de l'Ajuntament de Puig-reig estem contents de col·laborar. No ens podem negar quan sorgeixen aquestes iniciatives", ha asseverat el regidor d'Esports de Puig-reig, Cristian Pérez, que es va mostrar confiat que la proposta "pot ajudar a donar una empenta a tot el teixit esportiu de la comarca". 

Per la seva banda, el regidor d'Esports de Berga, Isaac Santiago, ha posat de manifest que "com estem veient últimament, ens ajuntem les institucions amb l'objectiu que l'esport arribi a tothom", i va remarcar que "les administracions han d'estar darrere per ajudar allà on les entitats no puguin arribar".

Prestigi a l'handbol
Més enllà d'una oportunitat per oferir una proposta formativa i lúdica en l'esport, el campus Álvaro Ferrer també té el propòsit de continuar expandint la pràctica de l'handbol arreu de la comarca, que després d'uns anys daurats a la dècada dels 70, va arribar a pràcticament desaparèixer. "L'Handbol Berga és l'únic club de la comarca. Volem fer de llavor perquè vagin sorgint altres equips i hi posarem tots els esforços que faci falta", ha refermat Pons, mentre que Ferrer ha incidit que "la voluntat de venir aquí és per treballar perquè hi hagi més nens i nenes practicant handbol". "Al Berguedà, l'oasi és l'Handbol Berga, però cada 15 dies han de fer més d'una hora de cotxe per jugar", ha exemplificat Ferrer, que ha emfatitzat que el seu desig és que apareguin nous clubs arreu de la comarca per facilitar aquesta pràctica esportiva als nens i nenes berguedans.

El Consell Comarcal del Berguedà també ha col·laborat en l'organització del campus. En aquest sentit, el conseller d'Esports i Joventut, Abel Garcia, ha destacat que la iniciativa contribueix en "donar oportunitats" a totes les pràctiques esportives, ja que l'objectiu final és "trencar el monocultiu d'esports al Berguedà". A més, ha asseverat que des de l'administració comarcal es pretén "buscar l'excel·lència en l'esport i una major pràctica".