El BdeGust aplega més públic durant tot el dia a la Font del Balç

Els organitzadors afirmen que s'han superat les 1.000 persones de l'any passat

Aida Morales
21 de juny del 2015
Actualitzat el 22 de juny a les 11:36h
Un del estands de vins i vermuts de la mostra BdeGust
Un del estands de vins i vermuts de la mostra BdeGust | Aida Morales

Un del estands de vins i vermuts de la mostra BdeGust Foto: Aida Morales


La mostra BdeGust que ha organitzat per 8è any consecutiu l'Associació Cultural de la Font del Balç en aquest mateix espai de Casserres, però molt a prop del nucli urbà de Gironella, ha complert totes les expectatives d'enguany. Ho ha assegurat a NacióBerguedà una de les organitzadores, Karina Behar, que ha indicat que s'ha superat el miler de persones i que, a més, aquest any s'ha aconseguit mantenir el volum de visitants durant tota la mostra, i no només de manera esglaonada.

De fet, el bon temps i l'ambient agradable d'aquest entorn ha acompanyat l'esdeveniment, en què s'han pogut trobar fins a deu cellers diferents de tot Catalunya, la cervesa artesana Quer i diversos artesans, elaboradors i restauradors especialitzats en embotits, formatges i productes de proximitat de la comarca. Entre aquests, el restaurant convidat Logos Berguedà, i també cellers que s'han incorporat enguany com ara Clos Galena del Priorat, o altres que ja repeteixen com Fargas Fargas i Oller del Mas de la DO Pla de Bages i La Vinyeta de la DO Empordà. 

 

La parada de Cal Rafilat a la mostra BdeGust Foto: Aida Morales

Des de les 11.00 del matí, l'espai dedicat a la mostra s'ha anat omplint de gent, acompanyat de les melodies d'Eduard Gener, que han amenitzat el tast. En aquest, una trentena de varietats de vins, caves, vermuts i cerveses s'han pogut acompanyar de tapes de pernil, coques de Ca la Maria, formatges de cabra i ovella de Blancafort i Pla d'Abella, embotits de Cal Rafilat i plats de degustació com minihamburgueses o tapes de vedella. Tot un conjunt de productes de qualitat, a un preu assequible, i que es podien combinar al gust amb vins exquisits de tot Catalunya però, també, alguns del Berguedà. 

Aquest és el cas del celler Vinyas d'Emprempta, que produeix al terme municipal de Navàs, amb ceps al Bages, però també al Berguedà. Segons ha explicat Isidre Vinyes, l'elaboració de vins a la comarca no ha de venir de nou ja que aquesta zona del Berguedà havia estat “espectacularment terra de vins”. Això és el que, tal i com ha explicat, vol arribar a demostrar, transmetent la cultura del món del vi en un territori que anomena “l'entremig” de les dues comarques, i amb una filosofia “d'estima i respecte per la terra per davant de tot”. 

Èxit de les activitats, cultura i música

 

Visitants de la mostra BdeGust Foto: Aida Morales

Un dels trets diferencials de la mostra és la cura de les activitats complementàries, com ara els tallers per a menuts, el tast de caves, el tast de vi a cegues o la trobada d'intercanvi de plaques de cava. Respecte d'aquests, Behar ha assegurat que tot ha anat “amb els timings previstos” i amb les expectatives esperades. 

D'altra banda, i pel que fa a la vessant musical, l'organitzadora ha alabat la figura d'Eduard Gener en el vermut musical, i ha indicat que, en referència als concerts, és un tipus de música que “potencia que la gent estigui contenta”. 

L'Ajuntament de Gironella, per la seva banda, que dóna suport al BdeGust, ha assegurat que la mostra ha omplert de gent el poble i que, això, "ja s'ha notat". A més, i segons ha explicat el regidor Roger Ballús, el consistori ho recolza perquè ajuda a diversificar les activitats culturals que es fan al poble i perquè és un esdeveniment “referent” a la comarca. 
 

Mostra BdeGust a la Font del Balç Foto: Aida Morales

 

Un dels concerts a la mostra Bdegust Foto: Aida Morales

 

Un grup d'amigues a la mostra BdeGust Foto: Aida Morales