1 de 10
TREBALL

El Consell Comarcal incorpora 22 persones en situació d'atur durant el 2022

Disset ja s'han contractat per un període de 12 mesos, les cinc restants es contractaran abans de finalitzar l’any

Algunes de les persones que han aconseguit feina al Consell aquest any | CCB
per Redacció, Berga | 5 de desembre de 2022 a les 11:45 |
El Consell Comarcal del Berguedà ha incorporat un total de 22 persones en situació d'atur durant el 2022 a través de diverses convocatòries del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Els perfils de les persones contractades són diversos: des de persones per trams d’edat com són majors de 45 i 52 anys, menors de 25 anys, dones, joves en situació de vulnerabilitat, beneficiaris de prestacions i d'altres que no cobren cap ajut, ciutadans en situació de vulnerabilitat o en situació irregular.


Les persones contractades participen en diferents tipus de projectes relacionats amb el manteniment de camins i zones verdes, servei de recollida de residus (informació i subministrament del porta a porta), digitalització, serveis a les persones o gestió administrativa. També reben formació contínua en qüestions com treball en equip, gestió de les emocions o competències digitals.

Els treballadors també compten amb acompanyament laboral per una bona acollida i suport en l’orientació laboral i cerca de feina un cop finalitzen el contracte de dotze mesos.


El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha remarcat la importància que tenen aquestes convocatòries per a les mateixes persones però també per l’ens comarcal. "Ens sentim molt satisfets de poder oferir una oportunitat laboral a persones amb dificultats reals per poder accedir al mercat i creiem que el Consell Comarcal ha de seguir vetllant per aprofitar aquestes convocatòries i fomentar contínuament l’ocupació d’aquests perfils", explica.

Per la seva banda, el Consell Comarcal també porta a terme un servei d’acompanyament i assessorament tècnic als ajuntaments i entitats de la comarca per presentar-se i desenvolupar les convocatòries del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Algunes d’aquestes convocatòries (TRFO Joves i TRFO ACOL) també estan obertes a les entitats locals i entitats sense ànim de lucre. Per això, des de l’Àrea d’Inclusió Social i Acció Comunitària del Consell Comarcal, es porta a terme una tasca de suport per fomentar i garantir que les entitats locals puguis presentar-se a les convocatòries i complir amb els requisits que estableix el SOC.

Treball conjunt amb ajuntaments i entitats


Els plans d'ocupació tenen l'objectiu de combatre la desocupació entre els joves i els majors de 45 anys a la comarca. Des del Consell defensen que per frenar l’atur estructural al Berguedà "és fonamental el treball conjunt amb ajuntaments i entitats del territori per tal de revertir la situació i fomentar mesures de contractació".

Durant l’any 2022 l’ens comarcal s'ha presentat a un total de 5 convocatòries del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Al llarg de l’any 2022 es contractaran un total de 22 persones. D’aquestes, 17 ja han estat contractades i estan exercint la seva nova posició laboral a l’ens. Les 5 restants es contractaran abans de finalitzar l’any.
Participació