L'Ajuntament de Berga invertirà 1,3 milions d'euros a la ciutat fins a finals d'any

L'alcalde Ivan Sànchez explica que aquestes inversions se sumen als 3.250.000 euros destinats a obres des del 2019

Joan Obiols
02 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:45h
L'Ajuntament de Berga
L'Ajuntament de Berga | Joan Obiols
L'Ajuntament de Berga invertirà 1,3 milions d'euros en projectes d'obra per a la ciutat fins a finals d'any. Així ho ha explicat l'alcalde Ivan Sànchez en roda de premsa, qui ha volgut sortir al pas davant "d'aquells que diuen que la reducció del deute ha provocat un dèficit de ciutat". En total, hi ha cinc projectes amb les obres ja licitades i, en alguns casos, adjudicades. 

El més important ésl'enderroc dels edificis del carrer Harmonia i la reurbanització de l'espai. El cost de l'obra és de 594.000 euros. El regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat que ja s'han adjudicat els treballs, que tenen una previsió de 9 mesos i que començaran ben aviat, entre finals de desembre i principis de gener.

D'altra banda, Serra ha destacatl'asfaltatge a més d'una vintena de carrers de la ciutat. Per aquests treballs, s'ha destinat una partida de 350.000 euros. Segons detalla el regidor d'Urbanisme, l'adjudicació de l'obra estava prevista per aquest dijous, de manera que els primers treballs es faran en les pròximes setmanes.

També s'ha posat en marxa el procés d'adjudicació de les obres de millora de la seguretat contra incendis del Teatre Municipal, amb un cost de 222.160 euros. Està previst que els treballs comencin al febrer i s'allarguin durant quatre mesos, de manera que l'equipament romandrà tancat durant la primavera. Tanmateix, ja s'han buscat espais alternatius per a dur a terme les activitats culturals.

A més, s'han adjudicat les obres per la construcció d'una nova sala de suport especial a l'Arxiu Comarcal, que permetrà resguardar documents especials, sobretot arxius fotogràfics, d'una manera molt més segura i adequada. Els costos d'aquests treballs ascendeixen fins als 68.000 euros.

Per últim, Serra ha anunciat que preveuen instal·lar plaques solars a l'escola bressol Flor de Neu i a l'escola Sant Joan. Les obres tenen un cost de 57.000 euros i s'està fent el procés d'adjudicació.

Totes aquestes inversions van lligades a subvencions que l'equip de govern ha demanat. Serra ha defensat que són actuacions "adients amb els interessos de la ciutat i les prioritats de l'executiu". Per la seva banda, Ivan Sànchez, ha informat que aquestes inversions se sumen als 3.250.000 d'euros que l'executiu ha destinat a obres des del 2019.
Arxivat a