L'ACEB ofereix formació d’electromecànica a catorze joves a través de la FPO Dual

La patronal repeteix com a única entitat promotora del programa de Formació Professional Ocupacional Dual al Berguedà, amb l’objectiu de cobrir les mancances laborals en el teixit empresarial de la comarca

Redacció
01 de desembre del 2022
Actualitzat a les 19:25h
El programa va dirigit a joves d'entre 16 i 29 anys.
El programa va dirigit a joves d'entre 16 i 29 anys. | ACEB
L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) ofereix un nou certificat de professionalitat de Formació Professional Ocupacional (FPO) Dual en manteniment industrial electromecànic. La patronal ja va iniciar el passat mes de febrer, cursos de formació dual en administració, arxiu, recepcionista i comptabilitat.

L’ACEB torna a ser l’única entitat promotora del Berguedà que ofereix aquesta línia formativa que pretén ser una eina per a les persones en situació d'atur, sense qualificació o nivell formatiu baix, i amb més dificultats d'accedir al mercat laboral. L’objectiu del programa és millorar la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual, un certificat de professionalitat i un contracte de formació en alternança durant un any.

Tretze empreses sòcies de la patronal berguedana s’han acollit al programa i rebran durant un any els joves d’entre 16 i 29 anys que s’han escollit per rebre aquesta formació amb contracte. El curs s’iniciarà l’1 de desembre i les classes tindran lloc a l’Escola Diocesana de Navàs, sòcia de l’ACEB, que disposa de l’expertesa i de tot el material i recursos que es necessiten per al desenvolupament de la formació. 

Aquest programa combina la formació teòrica i l’aprenentatge pràctic a l’empresa, amb la voluntat de dotar a l’alumnat de totes les eines per accedir amb més facilitat a un lloc de treball un cop obtingut el certificat, i amb el valor afegit de disposar d’un contracte durant els dotze mesos en què es desenvolupa la formació. El contracte és de 8 hores diàries, que es divideixen, aproximadament, pràctiques a l’empresa i formació teòrica (un 65% d’estada a l’empresa i un 35% de teoria) per aconseguir el certificat de professionalitat.

Després dels bons resultats que s’estan assolint amb el primer curs, aquest 2022, l’ACEB ha sol·licitat tornar a formar part d’aquest programa pioner, amb l’objectiu de donar noves oportunitats als joves i, a la vegada, facilitar als empresaris la cerca de perfils professionals necessaris en el seu dia a dia. La patronal berguedana aposta per recuperar la figura de l’aprenent en els perfils i especialitats professionals més mancats a la comarca i que més reclamen les empreses.