1 de 10
EDUCACIÓ

La Generalitat destina 1 milió d'euros a millorar el confort tèrmic de 4 centres educatius del Berguedà

Es perfeccionarà l'aïllament dels edificis per combatre la calor i el fred i se substituiran calefaccions

A l'Institut Guillem de Berguedà de Berga s'hi inverteixen 224.910 euros | IES Guillem de Berguedà
per Redacció, Berga | 1 de desembre de 2022 a les 14:40 |

El Departament d'Educació destinarà 6.696.883 euros a millorar l'eficiència energètica i el confort tèrmic dels centres educatius de la Catalunya Central. D'entre els 24 centres seleccionats, n'hi ha 4 que són del Berguedà: l'Institut Guillem de Berguedà de Berga (224.910 euros), l'Institut Pere Fontdevila de Gironella (336.000 euros), l'Escola Alfred Mata de Puig-reig (112.000 euros) i l'Escola Galceran de Pinós de Bagà (345.844 euros). En total, les inversions a la comarca s'enfilen fins a 1.019.000 milions d'euros.

Les obres que es duran a terme amb aquesta inversió inclouen un seguit d'actuacions amb l'objectiu de fer els edificis escolars més sostenibles, més confortables i més saludables per al professorat i l'alumnat. Així, es canviaran els envolupants, és a dir, els elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l'edifici –s'inclourien la façana, les finestres, les portes o el sostre de l'edifici, entre d'altres-. Un bon aïllament dels edificis millora l'eficiència energètica d'escoles i instituts i redueix les despeses per fugues de temperatura i en millora el confort. Els quatre centres del Berguedà es beneficiaran d'aquests nous elements.

Al mateix temps, les obres permetran substituir algunes calefaccions actuals per d'altres més eficients energèticament, amb menor impacte ambiental i que millorin la confortabilitat dels centres. Aquesta actuació també es durà a terme a l'Escola Galceran de Pinós de Bagà.L'objectiu final de totes aquestes millores és aconseguir que els edificis propietat del Departament d'Educació es converteixin en infraestructures de màxima eficiència energètica. Els 6,6 milions d'euros d'inversió als serveis territorials de la Catalunya Central permetran dur a terme actuacions en 24 centres: en 2 centres se substituirà la calefacció, en 17 es millorarà els envolupants i en 5 s'hi durà a terme tant obres en calefacció com en envolupants.

A tota Catalunya es destinaran 102 milions d'euros per obres en un total de 294 centres educatius. El Departament ja duu a terme anualment aquestes millores, però la inversió finançada amb els Fons Europeus permetrà igualar set anys d'inversions ordinàries del Departament en un únic any.

 

Participació