Berga rep 47.000 euros de subvenció per remodelar la plaça de Sant Pere

El govern preveu definir la proposta del nou espai a partir d'un concurs de projectes o de les aportacions que faci la ciutadania

Joan Obiols
01 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:58h
La plaça de Sant Pere (arxiu)
La plaça de Sant Pere (arxiu) | NacióBerguedà
L'Ajuntament de Berga ha rebut una partida de 47.000 euros per remodelar la plaça de Sant Pere. L'alcalde Ivan Sànchez ha explicat aquest dijous, en la roda de premsa abans del ple, que es tracta d'una línia d'ajuts al Patrimoni que permetrà iniciar la redacció del projecte d'obra.

Per ara, no hi ha una idea concreta sobre com ha de ser la futura plaça de Sant Pere. L'equip de govern debat entre fer un concurs de projectes per estudiar diverses propostes o demanar a la ciutadania que faci aportacions. El regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, ha remarcat que el caràcter "patrimonial" i "històric" de la plaça obliga a l'equip de govern fer un "estudi exhaustiu i ben fet perquè en surti el millor projecte".

Una vegada superada aquesta primera fase, caldria buscar una nova via de finançament per a les obres. De moment, l'equip de govern no fixa un termini concret, tot i que Serra ha dit que la intervenció a la plaça pot esperar "1 o 2 anys".

Actualment, l'epicentre de la festa de la Patum presenta diversos problemes, com la degradació dels murs o el mal estat d'una part del paviment. El regidor d'Urbanisme ha recordat que l'última actuació es va dur a terme data d'uns trenta anys enrere. L'Ajuntament ha hagut de fer diverses intervencions a les parets de la plaça i considera que cal intervenir-hi per no haver de posar "constantment" pedaços. Per ara, ja s'han demanat línies d'ajudes per a resoldre aquesta problemàtica.

Millora dels portals i muralles de la ciutat
La línia d'ajudes al Patrimoni també ha atorgat una subvenció de 152.385 euros a l'Ajuntament de Berga per al projecte de millora dels antics portals i muralles de la ciutat. Ivan Sànchez ha detallat que els diners es destinarien a l'arranjament de les muralles i la senyalització dels portals i els banys del Barri Vell. L'alcalde ha explicat que les ajudes han arribat a partir del Pla Director del Castell de Sant Ferran, que contempla actuacions per un valor de 3,3 milions d'euros pels pròxims 10-11 anys per aturar el deteriorament i millorar el conjunt i l'entorn del Castell.
Arxivat a