Cal Font de Sagàs guanya dos premis al Concurs Nacional d'Hamburgueses d'Olvan

S'endú el reconeixement a la millor hamburguesa de carn de vedella bruna i a la de carn d'anoll bruna

Redacció
29 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:59h
El concurs es va celebrar en el marc de la Muussegada
El concurs es va celebrar en el marc de la Muussegada | @ADRCatCentral
Cal Font de Sagàs ha estat el gran protagonista del Concurs Nacional d'Hamburgueses, celebrat aquest cap de setmana a Olvan en el marc de la primera edició del festival gastronòmic la Muussegada, dedicat a la divulgació i a la promoció del consum de carn de vedella de les tres races autòctones (l'Alberala Bruna dels Pirineus i la Pallaresa). Cal Font de Sagàs ha estat el productor que s'ha imposat a més categories, en total, dues: ha estat reconegut per la millor hamburguesa de carn de vedella bruna i la de carn d'anoll bruna.
 
La vessant més professional del festival era el primer Concurs Nacional d'Hamburgueses de Vedella, en el que hi van participar tretze ramaderies. Les seves hamburgueses van estar valorades per un jurat tècnic format per cinc persones.

A banda de Cal Font de Sagàs, els vencedors de les diferents categories van ser: En categoria hamburguesa carn de vedella bruna eco, Mas Trullàs de Calders (Moianès); categoria hamburguesa de carn vaca bruna eco, Casa Mestrepere de Pobellà (Pallars Jussà); categoria hamburguesa de carn de vedella albera, Mas l'Arbreda de Sant Martí de Llémena (Gironès), i categoria hamburguesa de carn d'anoll albera eco, Baussitges de l'Espolla (Alt Empordà).
 
Al capvespre, unes 200 persones van tastar i berenar amb les hamburgueses de carn de vedella autòctona presentades per les ramaderies concursants i el seu maridatge amb vins de la DO Pla de Bages.