Cal Font de Sagàs ha estat el gran protagonista del
Concurs Nacional d'Hamburgueses, celebrat aquest cap de setmana a Olvan en el marc de la primera edició del festival gastronòmic la
Muussegada, dedicat a la divulgació i a la promoció del consum de carn de vedella de les tres races autòctones
(l'Albera,
la Bruna dels Pirineus i
la Pallaresa). Cal Font de Sagàs ha estat el productor que s'ha imposat a més categories, en total, dues: ha estat reconegut per la millor hamburguesa de
carn de vedella bruna i la de
carn d'anoll bruna.
La vessant més professional del festival era el primer Concurs Nacional d'Hamburgueses de Vedella, en el que hi van participar
tretze ramaderies. Les seves hamburgueses van estar valorades per un
jurat tècnic format per cinc persones.
A banda de Cal Font de Sagàs, els
vencedors de les diferents categories van ser: En categoria hamburguesa carn de vedella bruna eco, Mas Trullàs de Calders (Moianès); categoria hamburguesa de carn vaca bruna eco, Casa Mestrepere de Pobellà (Pallars Jussà); categoria hamburguesa de carn de vedella albera, Mas l'Arbreda de Sant Martí de Llémena (Gironès), i categoria hamburguesa de carn d'anoll albera eco, Baussitges de l'Espolla (Alt Empordà).
Al capvespre, unes
200 persones van tastar i berenar amb les hamburgueses de carn de vedella autòctona presentades per les ramaderies concursants i el seu maridatge amb vins de la
DO Pla de Bages.