Marc Marginet renuncia a l'acta de regidor a l'Ajuntament de Berga

El número 2 de Junts per Berga plega per "motius personals" i abandona "definitivament" la política

Joan Obiols
28 de novembre del 2022
Actualitzat el 30 de novembre a les 23:52h
Marc Marginet, número 2 de la candidatura de Junts per Berga.
Marc Marginet, número 2 de la candidatura de Junts per Berga. | NacióBerguedà

Nous moviments dins l'òrbita de Junts per Berga. El número 2 de la formació a les municipals del 2019, Marc Marginet, renunciarà al càrrec de regidor a l'Ajuntament de Berga durant el ple municipal d'aquest dijous, 1 de desembre.

En declaracions a NacióBerguedà, Marginet ha explicat que plega per "motius personals". Marxa de manera "unilateral" i amb una sensació de "frustració" i "impotència" per com ha funcionat la legislatura: "L'he viscuda com el fracàs de la política local, s'ha avançat en molt pocs temes. Arribarem a la campanya electoral i tornarem a parlar dels mateixos problemes. Estem estancats políticament", ha lamentat. 

Marginet ha recordat que va formar part de la llista de Junts com a independent i amb la voluntat de "sumar i trobar punts en comú amb tots els representants del ple municipal, per sobre de les sigles polítiques". A parer seu, això no ha estat possible, i creu que amb un govern de majoria absoluta (CUP+ERC), el marge d'actuació de l'oposició "és molt limitat".

"És un adeu definitiu a la política", ha dit Marginet, que tampoc es veu "preparat" per assumir els pròxims mesos de campanya preelectoral. A partir d'ara, dedicarà més hores al teixit associatiu de la ciutat -d'on participa des de fa anys- i on pensa que podrà "aportar més" i serà "més fàcil" construir en favor de la ciutat i la comarca.

Des de Junts per Berga, Ramon Caballé, regidor i cap de llista de la formació a les municipals del 2023, ha mostrat "respecte" per la decisió de Marginet, de qui ha destacat "la dedicació i l'esforç" en qüestions com "la consulta entorn la festa de Els Elois o la defensa del projecte de Ràdio Berga".

El partit ha explicat a NacióBerguedà que estudia el relleu de Marginet. Junts per Berga haurà de recórrer, com a mínim, al número 13 de la llista, ja que la resta de candidats van renunciar a l'entrada com a regidors perquè Caballé (número 12) fos el substitut de Cesc Torrents (número 7).

Així, els possibles relleus de Marginet són, per ordre de llista: Marina Riu Suades, Lluís Camprubí Rota, Mireia Vaz Bustos, Georgina Casals Capdevila, Soufiane El Allaoui Dhiman, Jordi Travé Muntada, Maribel Iglesias Traserra, Pep Pla Casadesús i Joan Núria Rigola Junoy. La previsió és que la persona substituta prengui el càrrec durant el ple de gener del 2023.
 

 

 

Arxivat a