Cal Marmi, Cal Font i Vallnova participen dissabte a Olvan en el Concurs Nacional d'Hamburgueses de Vedella

El municipi estrena aquest cap de setmana la Muussegada, la primera fira de degustació de vedella autòctona de Catalunya

Joan Obiols
25 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:50h
Un jurat popular i tècnic determinaran quina és la millor carn de vedella autòctona de Catalunya
Un jurat popular i tècnic determinaran quina és la millor carn de vedella autòctona de Catalunya | ACN
Olvan ja ho té tot a punt per convertir-se aquest cap de setmana en l'aparador de referència de la carn de vedella autòctona de Catalunya. El plat fort de la fira de la Muussegada serà el dissabte a la tarda, amb la celebració del Concurs Nacional d'Hamburgueses de Vedella, que ja compta amb la inscripció de 15 ramaders d'arreu del país, entre els quals hi ha tres del Berguedà: Cal Marmi, Cal Font i Vallnova d'Olvan. Un jurat popular i tècnic degustaran la seva carn i determinaran quina és la millor de Catalunya.

La Muussegada és una iniciativa que neix de l'Ajuntament d'Olvan, les tres associacions de races de vedella autòctona de Catalunya i el restaurant els Casals, i que ofereix un cap de setmana ple d'activitats lúdiques, entre dissabte i diumenge, relacionades amb la ramaderia, el món de pagès i el producte local. El certamen vol posicionar el Berguedà com un territori de referència de la carn de vedella autòctona, que compta amb tres races al país: la Bruna dels Pirineus, la de l'Albera i la Pallaresa.

Programació de la fira
El programa de la fira començarà dissabte 26 de novembre amb el concurs d'hamburgueses al passatge Maria Mercè Marçal, a les sis de la tarda, i anirà acompanyat de l'actuació musical de Pep Poblet. En acabat, a les vuit del vespre, es farà un show cooking per presentar l'Hamburguesa d'Olvan, creada especialment per l'esdeveniment per Ada Perallada, xef i comunicadora del restaurant Semproniana i guardonada amb la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria en el món de la restauració. Tot seguit, s'oferirà un sopar amb rostida a l'estil "asado argentí" a la pista poliesportiva. Durant tota la tarda, també hi haurà tallers, jocs, un circuit amb tractors de pedals i altres activitats pels infants.

El diumenge, 27 de novembre, arrencarà amb un esmorzar popular amb hamburguesa i guisat de vedella a la pista poliesportiva, que serà la prèvia a l'obertura del Mercat de productors del Berguedà, davant la pista. Al mateix espai, a les onze del matí, es farà un taller de cuina infantil a càrrec de l'Anna Fornell. Paral·lelament, el xef de la Fundació Alícia, Marc Puig-Pey, elaborarà una recepta de guisat ràpid de vedella.

La mateixa fundació ha organitzat a continuació una taula rodona sota el nom "Avancem cap a la sobirania alimentària", que es farà al passatge Maria Mercè Marçal. A les dotze del migdia, a la pista poliesportiva, s'oferirà un maridatge del guisat de la Fundació Alícia amb un vi sorpresa específicament seleccionat de la DO Pla de Bages, a càrrec de Gintònic.cat. Tancarà el programa d'activitats el showman Lo Pau de Ponts, que interpretarà una cançó dedicada a la Muussegada. Paral·lelament, durant tot el matí hi haurà una cúpula inflable i jocs formatius a l'Ateneu d'Olvan, i activitats infantils i una visita amb tractor a la ramaderia d'Olvan a la plaça Rodona.