25
de novembre
del
2022
Actualitzat
a les
10:50h
Olvan ja ho té tot a punt per convertir-se aquest cap de setmana en l'aparador de referència de la carn de vedella autòctona de Catalunya. El plat fort de la fira de la Muussegada serà el dissabte a la tarda, amb la celebració del Concurs Nacional d'Hamburgueses de Vedella, que ja compta amb la inscripció de 15 ramaders d'arreu del país, entre els quals hi ha tres del Berguedà: Cal Marmi, Cal Font i Vallnova d'Olvan. Un jurat popular i tècnic degustaran la seva carn i determinaran quina és la millor de Catalunya.
La Muussegada és una iniciativa que neix de l'Ajuntament d'Olvan, les tres associacions de races de vedella autòctona de Catalunya i el restaurant els Casals, i que ofereix un cap de setmana ple d'activitats lúdiques, entre dissabte i diumenge, relacionades amb la ramaderia, el món de pagès i el producte local. El certamen vol posicionar el Berguedà com un territori de referència de la carn de vedella autòctona, que compta amb tres races al país: la Bruna dels Pirineus, la de l'Albera i la Pallaresa.
Programació de la fira
El programa de la fira començarà dissabte 26 de novembre amb el concurs d'hamburgueses al passatge Maria Mercè Marçal, a les sis de la tarda, i anirà acompanyat de l'actuació musical de Pep Poblet. En acabat, a les vuit del vespre, es farà un show cooking per presentar l'Hamburguesa d'Olvan, creada especialment per l'esdeveniment per Ada Perallada, xef i comunicadora del restaurant Semproniana i guardonada amb la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria en el món de la restauració. Tot seguit, s'oferirà un sopar amb rostida a l'estil "asado argentí" a la pista poliesportiva. Durant tota la tarda, també hi haurà tallers, jocs, un circuit amb tractors de pedals i altres activitats pels infants.
El diumenge, 27 de novembre, arrencarà amb un esmorzar popular amb hamburguesa i guisat de vedella a la pista poliesportiva, que serà la prèvia a l'obertura del Mercat de productors del Berguedà, davant la pista. Al mateix espai, a les onze del matí, es farà un taller de cuina infantil a càrrec de l'Anna Fornell. Paral·lelament, el xef de la Fundació Alícia, Marc Puig-Pey, elaborarà una recepta de guisat ràpid de vedella.
La mateixa fundació ha organitzat a continuació una taula rodona sota el nom "Avancem cap a la sobirania alimentària", que es farà al passatge Maria Mercè Marçal. A les dotze del migdia, a la pista poliesportiva, s'oferirà un maridatge del guisat de la Fundació Alícia amb un vi sorpresa específicament seleccionat de la DO Pla de Bages, a càrrec de Gintònic.cat. Tancarà el programa d'activitats el showman Lo Pau de Ponts, que interpretarà una cançó dedicada a la Muussegada. Paral·lelament, durant tot el matí hi haurà una cúpula inflable i jocs formatius a l'Ateneu d'Olvan, i activitats infantils i una visita amb tractor a la ramaderia d'Olvan a la plaça Rodona.
La Muussegada és una iniciativa que neix de l'Ajuntament d'Olvan, les tres associacions de races de vedella autòctona de Catalunya i el restaurant els Casals, i que ofereix un cap de setmana ple d'activitats lúdiques, entre dissabte i diumenge, relacionades amb la ramaderia, el món de pagès i el producte local. El certamen vol posicionar el Berguedà com un territori de referència de la carn de vedella autòctona, que compta amb tres races al país: la Bruna dels Pirineus, la de l'Albera i la Pallaresa.
Programació de la fira
El programa de la fira començarà dissabte 26 de novembre amb el concurs d'hamburgueses al passatge Maria Mercè Marçal, a les sis de la tarda, i anirà acompanyat de l'actuació musical de Pep Poblet. En acabat, a les vuit del vespre, es farà un show cooking per presentar l'Hamburguesa d'Olvan, creada especialment per l'esdeveniment per Ada Perallada, xef i comunicadora del restaurant Semproniana i guardonada amb la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria en el món de la restauració. Tot seguit, s'oferirà un sopar amb rostida a l'estil "asado argentí" a la pista poliesportiva. Durant tota la tarda, també hi haurà tallers, jocs, un circuit amb tractors de pedals i altres activitats pels infants.
El diumenge, 27 de novembre, arrencarà amb un esmorzar popular amb hamburguesa i guisat de vedella a la pista poliesportiva, que serà la prèvia a l'obertura del Mercat de productors del Berguedà, davant la pista. Al mateix espai, a les onze del matí, es farà un taller de cuina infantil a càrrec de l'Anna Fornell. Paral·lelament, el xef de la Fundació Alícia, Marc Puig-Pey, elaborarà una recepta de guisat ràpid de vedella.
La mateixa fundació ha organitzat a continuació una taula rodona sota el nom "Avancem cap a la sobirania alimentària", que es farà al passatge Maria Mercè Marçal. A les dotze del migdia, a la pista poliesportiva, s'oferirà un maridatge del guisat de la Fundació Alícia amb un vi sorpresa específicament seleccionat de la DO Pla de Bages, a càrrec de Gintònic.cat. Tancarà el programa d'activitats el showman Lo Pau de Ponts, que interpretarà una cançó dedicada a la Muussegada. Paral·lelament, durant tot el matí hi haurà una cúpula inflable i jocs formatius a l'Ateneu d'Olvan, i activitats infantils i una visita amb tractor a la ramaderia d'Olvan a la plaça Rodona.