Mercat de Nadal de Gironella 2023: horari i com arribar

Obre un total de 20 dies, entre el 2 i el 31 de desembre, i compta amb gairebé una setantena de paradistes diferents

30 de novembre del 2023
Actualitzat el 05 de desembre a les 11:53h
El Market Gironella Vila de Nadal, el dia de la inauguració
El Market Gironella Vila de Nadal, el dia de la inauguració | Lídia López

Gironella es convertirà durant tot el mes desembre en una Vila de Nadal. El consistori replica, per tercer any consecutiu, la fórmula del Mercat de Nadal, amb les característiques casetes de fusta a la plaça de l’Estació, guarnides per centenars de llums i decoracions, i que enguany tindran continuïtat pel nucli comercial gràcies a la implicació dels comerços locals. Es tracta d’una aposta que, els dos anys que ja s’ha celebrat, ha gaudit d’un gran èxit d'afluència i un retorn molt positiu de veïns i paradistes. La inauguració serà el 2 de desembre, amb l’encesa de llums de Nadal, i estarà obert fins al 31 de desembre

Enguany es donaran cita prop d’una setantena de paradistes diferents, que aniran canviant al llarg de les setmanes per oferir novetats als visitants les diferents jornades. La proposta d'aquest any incorpora un canvi pel que fa al calendari, ja que s’ha suprimit la setmana del gener, però segons informa l’Ajuntament, s’ha compensat amb una major programació d’activitats i espectacles en paral·lel a la mostra. La finalitat, doncs, torna a ser aprofitar la potencialitat d’un mercat que ja forma part de les principals agendes catalanes en el marc de les festes, i situar al mapa nadalenc Gironella i el Berguedà.


Dates i horari del Mercat de Nadal de Gironella

L'obertura del Mercat serà aquest dissabte, 2 de desembre, amb un espectacle itinerant que culminarà amb l'encesa de llums nadalenques de la vila. L'acte començarà a les 18.00 hores a l’avinguda de Catalunya amb la carretera de Casserres. Des d’aleshores, obrirà un total de 20 dies amb els següents horaris: 

  • D’11.00 a 14.00 hores i de 16.30 a 20.00 hores: Els dies 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 i 31 de desembre.
  • De 16.30 a 20.00 hores: Els dies 15, 22, 27, 28 i 29 de desembre. 


La cloenda coincidirà amb la celebració de la Nit de Cap d’Any, jornada que s’aprofitarà per fer un petit avançament de la celebració, en el marc del Market, entre les 18.00 i les 19.00 hores. Així, el mercat clourà la seva activitat definitivament el 31 de desembre a les 20.00 hores.

 

El Market Gironella Vila de Nadal, desembre de 2023 Foto: Lídia López

Com arribar al Mercat de Nadal de Gironella

El Mercat de Nadal de Gironella se celebrarà, com en les edicions anteriors, a la plaça de l'Estació, situada entre l'avinguda Catalunya i el carrer Farguell. Per evitar problemes de circulació a la vila, des del consistori es demana als veïns, en mesura de les seves possibilitats, que vagin a peu fins a la zona del mercat. 

Als visitants que vinguin de fora de Gironella se'ls demana evitar l'aparcament al centre de la vila, on hi ha poques places d'estacionament. Un dels espais recomanats és al voltant de la zona de la Biblioteca, la Piscina i el Pavelló municipals, a l'avinguda dels Països Catalans i carrers adjacents, els quals es troben a uns 10 minuts a peu de la plaça de l'Estació. Així mateix, si s’escull viatjar amb transport públic, les línies disponibles són la que uneix Barcelona amb el Berguedà, la que va a Manresa i també la que connecta Berga i Vic.
 

El Market Gironella Vila de Nadal, desembre de 2023 Foto: Lídia López


Tot el que pots trobar al Mercat de Nadal de Gironella

El Mercat comptarà amb una setantena de paradistes diferents que, cada setmana rotaran, en les 22 casetes que se situen a la plaça de l'Estació (si bé alguns repeteixen més d'una setmana o altres s'hi estan tots els dies del mercat). Sigui com sigui, el visitant tindrà garantit una experiència nova en cada visita, perquè es vetllarà perquè l’oferta sigui variada setmana rere setmana. 

Novament, hi haurà tota mena de productes artesans i alimentaris, joguines infantils, joieria, roba i complements i altres parades del comerç local, enfocades als regals d’aquestes dates. D’altra banda, també s’hi podran trobar parades gastronòmiques amb servei de bar, a càrrec de la restauració local, per fer-hi un refrigeri o un petit mos in situ. Consulta aquí la llista completa de paradistes i els dies que hi seran.

Més enllà de les parades pròpiament, el Mercat tindrà una agenda farcida d'activitats, espectacles i altres propostes lúdiques. A grans trets, s'ha programat una cartellera amb concerts, tallers infantils, propostes musicals i de ball, i obres de teatre. A més, també s’hi han incorporat els actes de la Fira de la Puríssima (8 de desembre), que omplirà la plaça de la Vila de parades gastronòmiques de proximitat, la 35a Trobada de Gegants de Gironella i el tradicional tast del blat de moro escairat. Així mateix, el consistori instal·larà enguany una fàbrica de joguines per donar un cop de mà a Ses Majestats els Reis d’Orient, en la qual es podrà anar observant el seu procés de creació i també s’hi esperen sorpreses (especial atenció als divendres i dissabtes a les 18.00 i 19.00 hores). Consulta aquí la programació de cada dia.