La Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà dedica el calendari solidari a les persones voluntàries

Es presentarà aquest diumenge, 27 de novembre, durant la cerimònia que dona l'inici a la celebració dels 50 anys de l'entitat

Joan Obiols
24 de novembre del 2022
Actualitzat a les 15:35h
Les fotografies s'han fet a la Serradora Boix
Les fotografies s'han fet a la Serradora Boix | Joan Obiols
A les persones voluntàries. La Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà dedica el calendari solidari d'enguany "a totes les persones voluntàries que han donat continuïtat i han fet créixer" l'entitat durant els 50 anys de vida. La presidenta de la Fundació, Cecília Camprubí, ha recordat "l'empenta dels voluntaris" que van fer néixer l'entitat, i ha agraït l'acompanyament i la col·laboració "de moltes persones" durant el mig segle d'història.

El calendari està compost per 12 fotografies "de vivències significatives" amb persones que han ajudat i estimat l'entitat i usuaris de l'Escola d'Educació Especial Santa Maria de Queralt i el Taller Coloma. Les imatges s'han fet a la serradora Boix de Puig-reig, que patrocina el calendari coincidit que aquest any, també celebra els seus 50 anys. El gerent de l'empresa, Joan Boix, ha destacat "la feina essencial que la Fundació fa a la comarca".

Les fotografies són obra de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis, que col·labora des de fa anys amb el calendari. Frederic Garrido, membre de l'agrupació, ha agraït "la confiança" de la Fundació i ha destacat "l'espectacularitat" de les fotografies d'enguany. Per la seva banda, Ermínia Altarriba, dissenyadora del calendari, ha detallat que ha afegit alguns elements a les fotografies per donar-los un to "més festiu i divertit", en referència a la celebració dels 50 anys de la Fundació. 

La presentació del calendari solidari es farà el diumenge, 27 de novembre, a les sis de la tarda, al Pavelló de Suècia. L'acte donarà el tret de sortida a la celebració dels 50 anys de la Fundació i estarà conduït pel periodista de Televisió del Berguedà, Èric Calderer, que comptarà amb la col·laboració de Jordi Torrabadella i Aleix Canudas. Durant la cerimònia hi haurà diverses sorpreses, actuacions musicals i un espectacle del ninotaire Jaume Capdevila "KAP".

La Fundació ha preparat unprograma ple d'activitats durant tot un any, fins al novembre del 2023, per commemorar el mig segle d'història. Entre les que ja va avançar, hi ha la participació en els Pastorets de Berga, a La Corrida de Puig-reig, a la Festa de l'Arròs de Bagà, la celebració de la Milla a Gironella o la celebració de la Patum de l'Escola de la Llar a la plaça de Sant Pere. La resta d'activitats, s'aniran detallant a mesura que avancin els mesos.

1.000 calendaris a la venda
En total, es posaran a la venda 1.000 calendaris a partir d'aquest dilluns i fins a exhaurir existències, al preu de 5 euros. Es podran comprar en diversos establiments de Berga i la comarca. En acabat l'acte de diumenge, ja hi haurà algunes unitats a la venda per als assistents.
 
Arxivat a