La CUP acusa el Consell Comarcal de fer «joc brut» amb la pista d'atletisme i les inversions

El conseller d'Esports, Abel García, lamenta les acusacions i retreu a l'equip de govern de Berga "no haver fet cap moviment per iniciar el projecte i aconseguir la inversió"

Joan Obiols
21 de novembre del 2022
Actualitzat a les 20:37h
Aspecte actual dels terrenys on s'instal·larà la nova pista d'atletisme
Aspecte actual dels terrenys on s'instal·larà la nova pista d'atletisme | Joan Obiols
La CUP creu que el Consell Comarcal fa "joc brut" amb el projecte de la pista d'atletisme a Gironella. En un comunicat, els anticapitalistes acusen el govern de l'ens comarcal d'actuar amb "opacitat i de manera partidista" a l'hora de repartir les inversions. La CUP també assegura que si hi hagués hagut "un diàleg" amb el Consell, "s'hauria buscat la manera de fer la pista a Berga", partint de la proposta que les entitats esportives de la ciutat van fer arribar a l'equip de govern.

En el text, els anticapitalistes asseguren que el Consell no va convidar cap representant de l'executiu de Berga a la reunió on es decidia la ubicació de la nova pista d'atletisme. Això, creuen que és una "nova taca a l'expedient que s'amplia cada dia que passa". No obstant, la CUP defensa que sempre "hem apostat, i ho seguirem fent malgrat totes les
faltes de respecte i mostres de deslleialtat política, pel consens i per la transparència, dos
conceptes que semblen desconeguts en segons quins despatxos".

Els anticapitalistes creuen que la proposta de la pista d'atletisme es podria haver tractat en un Consell d'Alcaldes, un espai que també reivindiquen pel "debat i diàleg a l'hora de decidir les inversions a escala comarcal", que creuen que, per ara, no es produeix. I a més, denuncien "una manca d'inversió endèmica a Berga" i exigeixen un "millor repartiment de les inversions" a tots els municipis.

Tot plegat, consideren que és "un nou cas que se suma a una llarga llista de greuges
comparatius que accentuen el partidisme i la instrumentalització política que s’està fent
del Consell Comarcal". "Queda demostrat, un cop més, que hi ha ciutadans de primera i de segona quan parlem de la comarca del Berguedà", afegeixen.

Malgrat tot, la CUP celebra l'arribada de la pista d'atletisme al Berguedà: "Això vol dir avançar en espais i equipaments que acaben millorant la qualitat de vida de les persones que viuen i treballen a la comarca", destaca al comunicat

El conseller d'Esports retreu a la CUP "no haver fet cap moviment"
El projecte es va presentar la setmana passada en roda de premsa al Consell Comarcal. Allà, el conseller d'Esports, Abel García, va explicar que Gironella havia estat l'únic municipi de la comarca que havia presentat una proposta treballada i avançada sobre la pista: "No hem tingut cap altra oferta de la mateixa envergadura que Gironella", deia. També va recordar que el 2019, com a regidor del PSC a Berga, va aprovar els pressupostos a la CUP a canvi que l'executiu comencés a treballar el projecte de la pista d'atletisme.

En un comunicat, García lamenta les acusacions de la CUP i recorda que "sempre se l'ha contestat amb evasives i excuses" quan ha exigit el compliment de l'acord. També assegura que la CUP era coneixedora del projecte de Gironella "des del primer moment" i defensa que com a conseller "ha treballat de valent" perquè fos Berga qui s'emportés l'equipament, però no ha estat així perquè "no s'ha fet cap moviment per iniciar el projecte i aconseguir la inversió". En aquest sentit, ha dit que "si Berga hagués fet el pas, s'hauria prioritzat, tot i la proposta de Gironella". García diu que el municipi "ha perdut una nova inversió per la lentitud i deixadesa del govern".

En el text, García acaba oferint mà estesa per "continuar treballant" des de l'Ajuntament i el Consell "per portar noves inversions i millores a Berga".
Arxivat a