La Quina Berguedana torna per omplir de festa el pavelló vell de Berga el 17 de desembre

A la tarda, al pavelló nou, es farà la tirada de peluixos solidària en benefici de Càritas Berga

Joan Obiols
21 de novembre del 2022
Actualitzat a les 19:11h
És la quarta edició de la festa organitzada per l'Handbol Berga, el Club Esportiu Berga, el Bàsquet Berga, el Club Esquí Berguedà i els Mountain Runners
És la quarta edició de la festa organitzada per l'Handbol Berga, el Club Esportiu Berga, el Bàsquet Berga, el Club Esquí Berguedà i els Mountain Runners | Anna E. Puig

El pavelló vell de Berga tornarà a acollir la celebració d'una de les grans cites de les festes de Nadal a la ciutat. La Quina Berguedana tindrà lloc el pròxim dissabte, 17 de desembre, de la mà de l'Handbol Berga, el Club Esportiu Berga, el Bàsquet Berga, el Club Esquí Berguedà i els Mountain Runners del Berguedà. És la quarta edició d'aquesta iniciativa que repeteix el model d'èxit de les anteriors edicions. Aquest dilluns, 21 de novembre, ja s'han posat a la venda 700 entrades, tot i que l'organització es reserva la possibilitat d'ampliar-les a 800 si s'esgoten els tiquets.

El funcionament de la Quina serà el mateix que cada any. Començarà a dos quarts d'onze de la nit i constarà de quatre bingos, que sortejaran productes dels comerciants de la comarca. Al final, es farà el bingo especial, on es rifarà un viatge valorat en 1.500 euros. Durant tota la nit, també es podran comprar tires d'un euro per participar en el sorteig solidari, que enguany es destina en benefici del Grup Horitzó del Berguedà.

El show estarà conduït per una nova parella de presentadors, formada pels periodistes berguedans, Judit Jordana, que repeteix per quart any, i Èric Calderer, que s'incorpora per primera vegada. Repeteixen també a la festa, el DJ Toni Malé i la xaranga dels Entrompats, que s'encarregaran de posar música i fer ambient durant tota la nit.

Les entrades ja es poden comprar a un preu de 25 euros, que inclou un cartó per participar en la Quina i un got reutilitzable. Els punts de venda són el bar del pavelló nou, el bar del camp de futbol del Berga, l'Oficina dels Mountain Runners del Berguedà i l'oficina d'Assegurances Bilbao. Els participants podran comprar més cartons durant la celebració de la Quina.

Els diners recaptats amb l'esdeveniment, a banda del sorteig solidari, es repartiran entre les entitats organitzadores. Marc Pons, president de l'Handbol Berga, ha destacat que "és una font d'ingressos extra per refinançar les activitats que fan les entitats a la ciutat" i ha recordat que després de la pandèmia, el seu dia a dia "és dur". Pons també ha posat en valor "la tasca social" que fan les entitats organitzadores: "És una manera més d'apropar-nos a la ciutat, d'actuar com a pilar vertebrador i aportar una activitat més a les festes de Nadal a Berga", ha dit.

Per la seva banda, Joan Noguera, president del Club Esportiu Berga, ha destacat que és una activitat que aconsegueix aglutinar moltes entitats i ha animat a participar-hi: "Veniu a gaudir, que hi haurà moltes sorpreses", ha assegurat.
 


Recollida de joguines i tirada de peluixos
El mateix dissabte, 17 de desembre, se celebrarà la tirada de peluixos solidària, enguany en benefici de Càritas Berga. La iniciativa organitzada per les entitats esportives de Berga, l'ACEB i Bergacomercial fa una crida a donar peluixos, joguines i material escolar per aquells infants i famílies amb dificultats econòmiques. Mònica Duran, membre de l'Handbol Berga femení, ha remarcat que les joguines i el material escolar han de ser nous, mentre que els peluixos han d'estar en molt bon estat. "Els objectes que es regalin han d'estar en les mateixes condicions que esperem quan rebem un regal", ha defensat.

La tirada es farà el dissabte a la tarda, una vegada hagi finalitzat el partit del sènior masculí de l'Handbol Berga. Els punts de recollida de les joguines i el material escolar, oberts des d'aquest dilluns, són el pavelló nou, en horari de partit de l'handbol i el bàsquet; el camp de futbol del Berga, també en horari de partit; i les oficines del Club Esquí del Berguedà i Els Mountain Runners, en horari d'obertura. A tot això, durant la mateixa tarda, l'AFA de l'Escola Sant Joan ha organitzat un berenar solidari amb coca i xocolata per a recaptar diners en benefici de La Marató de TV3.

Arxivat a