L'11a edició de la caminada solidària «Fem el camí al teu costat» serà el 29 d'abril de 2023

Enguany la marxa es farà en dissabte i es limitarà la participació, de manera que caldrà inscriure's prèviament

Redacció
18 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:11h
Acte de presentació de la caminada aquest dijous
Acte de presentació de la caminada aquest dijous | Mossos d'Esquadra
L'11a edició de la caminada solidària "Fem el camí al teu costat" ja té una data fixada. Serà el dissabte 29 d'abril de 2023 i portarà els participants a fer el tradicional recorregut de Manresa fins a Montserrat. La iniciativa, impulsada pels Mossos d'Esquadra, té l'objectiu de recaptar diners per la lluita contra el càncer, que es destinaran als serveis d'oncologia de la Fundació Althaia de Manresa, l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, el Consorci Hospitalari de Vic i el Consorci Sanitari de l'Anoia.

Un any més, amb el lema "Fem el camí al teu costat", s'han dissenyat les samarretes commemoratives, enguany són de color groc i amb un disseny diferent de les anteriors edicions. Els participants de la marxa lluiran la samarreta durant el recorregut de Manresa fins a Montserrat, que segueix la ruta del camí ignasià i que consta de 25 quilòmetres.

Com a gran novetat d'aquest any, la caminada es farà endissabte i es limitarà la participació. A més, es farà pagar una inscripció simbòlica que cobrirà l'assegurança dels caminadors. Aquest dijous, durant l'acte de presentació de la iniciativa, s'ha fet entrega dels diners recaptats l'any passat, en total, es van reunir 76.826 euros. Al llarg de totes les edicions s'han aconseguit 326.976 euros, gràcies a les aportacions dels patrocinadors i a la venda de samarretes.
 
Durant la cerimònia també s'han donat dos reconeixements al Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) per la seva implicació "indispensable" en totes les caminades, garantint la seguretat davant qualsevol problema sanitari. A més, també s'ha reconegut el presentador Jordi Callau per la seva difusió, col·laboració i participació durant tots aquests anys.
 
L'acte ha estat conduït per Jordi Callau i ha comptat amb la presència de la cap de la Regió Policial Central, la comissària Cristina Manresa, i els padrins de la caminada d'enguany, el doctor i investigador Pere Joan Cardona Iglesias i la meteoròloga Gemma Puig Feliu. També hi era la directora dels Serveis Territorials d'Interior, Elena Roca, el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el cap del cos de Mossos d'Esquadra, el comissari Eduard Sallent.

Inscripcions i punts de venda de les samarretes
La samarreta es podrà comprar a la pàgina web de la caminada, a les comissaries del cos de Mossos d'Esquadra de Manresa, Igualada, Vic, Berga i Solsona, a l'Hospital Althaia de Manresa, al Consorci Hospitalari de Vic, al Consorci Sanitari de l'Anoia o a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga. Per altra banda, tots aquells que vulguin informació de la caminada i inscriure-s'hi, ho poden fer a través de la seva pàgina web i de les xarxes socials de la iniciativa.