El Mercat de Nadal de Gironella repeteix amb 85 paradistes i 24 dies d'obertura

L'Ajuntament reforça la iniciativa estrenada amb èxit l'any passat, amb un programa ple d'activitats a la plaça de l'Estació, entre el 3 de desembre i el 5 de gener

Joan Obiols
15 de novembre del 2022
Actualitzat a les 14:42h
És la segona edició del Mercat de Nadal de Gironella
És la segona edició del Mercat de Nadal de Gironella | Joan Obiols
Gironella tornarà a ser vila de Nadal. L'Ajuntament repeteix la iniciativa que es va estrenar l'any passat amb gran èxit, de manera que la plaça de l'Estació tornarà a omplir-se de parades entre el 3 de desembre i el 5 de gener, amb la segona edició del "Market de Nadal". L'alcalde David Font, ha explicat que enguany incorpora algunes novetats per reforçar la seva potencialitat, amb l'objectiu de situar al centre del mapa Gironella, el Berguedà i el seu teixit comercial, i dinamitzar el comerç i el consum de proximitat.

El "Market" estarà obert durant 24 dies i comptarà amb 85 paradistes que es dividiran en 5 blocs diferenciats. D'aquesta manera, hi haurà rotació setmanal en les 21 parades de la plaça de l'Estació, amb l'objectiu que els assistents puguin repetir la visita cada setmana amb nous paradistes.

Al Mercat hi trobaran productes artesans i alimentaris, joguines infantils, joieria o parades del comerç local. Enguany, una de les novetats és la incorporació de dues parades gastronòmiques amb servei de bar, a càrrec de la restauració local. A més, alguns estands oferiran xocolata desfeta i xurros als visitants. Consulta aquí la llista de paradistes.

Una altra de les novetats és la modificació horària, els dies no festius el mercat estarà obert durant la tarda, en canvi, els dies festius, l'horari serà diürn i de tarda. A més, s'ha avançat l'hora d'obertura a les 11 del matí i s'ha escurçat l'hora de tancar a les 9 del vespre. Consulta aquí l'horari detallat.

Propostes per a cada dia
El Market tindrà activitats per a cada dia. S'ha programat una cartellera amb concerts, tallers infantils i de tions, i propostes musicals i de ball. Dins d'aquesta programació també s'hi sumen els actes de la Fira de la Puríssima (8 de desembre), que comptarà amb les parades gastronòmiques a la plaça de la vila, amb ofertes de formatges, mel, xarcuteria i el tradicional tast del blat de moro escairat. A més, a la tarda, a l'espai Santa Eulàlia, hi haurà un show cooking amb l'osonenc que fa uns dies va ser reconegut com a millor xocolater del món, Lluc Crusellas. Consulta aquí la programació de cada dia.

Campanya de comerç
El Mercat de Nadal ha sumat sinergies amb l'Associació de comerciants de Gironella, que durà a terme dues campanyes de promoció econòmica durant els dies del Mercat. La primera "Comprar a Gironella per Nadal té premi" repartirà vals de descompte d'entre 300, 200, 100, 50 i 25 euros entre totes aquelles persones que des de l'1 de desembre i el 5 de gener comprin als comerços locals. El sorteig es farà el dia 9 de gener en directe. L'altra campanya es farà a escala comarcal, però s'explicaran tots els detalls properament.

A més, s'ha organitzat un concurs de Pessebres durant la Puríssima. Les propostes s'exposaran als aparadors dels diferents comerços de la vila i es premiaran els millors pessebres.

Del 3 de desembre al 5 de gener
L'obertura del "Market" serà el pròxim 3 de desembre, coincidint amb l'encesa de llums nadalenques a la vila. L'acte serà retransmès per Televisió del Berguedà en directe. La cloenda coincidirà amb l'arribada dels reis mags a Gironella, el 5 de gener. Ses majestats es passejaran pel Mercat on rebran els infants de la vila.

Millora de l'aparcament
L'allau de visitants al Mercat va provocar alguns problemes d'aparcament durant l'edició passada. És per això que des de l'Ajuntament s'ha treballat per reforçar alguns punts d'estacionament. El consistori demana als veïns que, en mesura del possible, vagin hi vagin a peu. I que els visitants vinguts de fora evitin aparcar al centre de la vila, on hi ha poca oferta d'estacionament, i que ho facin a la zona de les piscines, a uns 10 minuts a peu de la plaça de l'Estació.

60.000 euros d'inversió
El muntatge del "Market Gironella" ha tingut un cost total de 60.000 euros, una xifra superior a la primera edició de l'any passat, quan va els costos van ascendir fins als 50.000 euros. L'alcalde Font s'ha mostrat satisfet amb la proposta d'enguany i s'ha mostrat convençut amb l'aposta que s'ha fet amb el certamen, que segueix la línia estratègica d'atraure visitants i consumidors a la vila durant les festes de Nadal.
Arxivat a