L'Audiència rebaixa la condemna de Ferran Civil a mig any de presó i set i mig d'inhabilitació

L'exalcalde de Cercs afirma que segurament recorrerà la sentència per un delicte contra la ordenació del territori

Aida Morales
18 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:16h

L'actual alcalde de Cercs, Ferran Civil Foto: Aida Morales


L'Audiència de Barcelona ha condemnat l'exalcalde de Cercs i antic vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, a set anys i mig d'inhabilitació en el càrrec públic i a mig de presó, per un delicte urbanístic contra l'ordenació del territori. Així ho ha avançat Catalunya Ràdio aquest dijous, segons la sentència derivada del recurs que Civil va interposar després de la darrera resolució d'un jutjat de Manresa, que el condemnava a una pena d'un any de presó i vuit d'inhabilitació

En aquest cas, la sentència de l'Alt Tribunal català ha rebaixat les penes atribuïdes a Civil, ja retirat de la política pública, i que no superaven el requisit dels dos anys de presó suficients per ingressar. En qualsevol cas però, i segons ha precisat a NacióBerguedà ell mateix, segurament optarà per recórrer aquesta resolució al Tribunal Suprem.

Concretament, la causa contra Ferran Civil es remunta al 2005, quan aquest va autoritzar a l'empresari Pedro Miguel Acebillo la construcció a la zona de la mina de Sant Josep, un espai no urbanitzable d'interès natural i paisatgístic, d'una empresa de cultiu de bolets. 

Al judici realitzat a Manresa, Civil va manifestar que “no tenia coneixement” de la qualificació urbanística de la zona i que, en qualsevol cas, va delegar l'assessorament d'aquestes gestions als tècnics municipals. “L'urbanisme és un tema que mai m'ha agradat i sempre he fet cas del que els tècnics m'han dit”, va afirmar. 

Poc després d'aquesta primera condemna, que el llavors encara alcalde de Cercs va comentar en una entrevista a aquest diari, Civil va dimitir del càrrec de vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i, posteriorment, va deixar pas a Jesús Calderer en el relleu a l'alcaldia. En aquest punt, però, l'exbatlle va negar que tingués res a veure amb la condemna.