El Tren del Ciment registra un 7,7% menys de visitants que el 2021

Els viatgers fan un recorregut que segueix la històrica línia que abans unia la fàbrica de ciment Asland, a Castellar de n'Hug, amb Guardiola de Berguedà

Redacció
11 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:18h
Tren del Ciment.
Tren del Ciment. | Ricard Palou / FGC
Un 7,7% menys de visitants. El Tren del Ciment, que segueix la històrica línia que abans unia la fàbrica de ciment Asland, a Castellar de n'Hug, amb Guardiola de Berguedà, ha finalitzat la temporada 2022 amb un nombre menor de passatgers que el 2021. En total ha rebut 17.685 usuaris, 1.345 menys que l'any anterior, quan en va rebre 19.030.

Enguany, el tren turístic, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha estat en marxa del 9 d'abril al 6 de novembre. Els viatgers han gaudit d'un recorregut que realitza un total de quatre parades. En aquestes aturades els viatgers han pogut descobrir propostes de gran interès cultural com: el Museu del Ciment, on es mostra la història de la fàbrica en un singular edifici; els Jardins Artigas, dissenyats per l’arquitecte modernista Antoni Gaudí, en agraïment a la família Artigas; o l’Exposició de Trens Històrics de ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la Vall del Llobregat.