La Patum de la Llar 2023 se celebrarà a la plaça de Sant Pere pels 50 anys de l'entitat

La Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà prepara un conjunt d'activitats durant tot un any per celebrar el mig segle de vida

Joan Obiols
10 de novembre del 2022
Actualitzat a les 16:07h
Presentació dels 50 anys de la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà
Presentació dels 50 anys de la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà | Joan Obiols
La Patum de la Llar 2023 es traslladarà a la plaça de Sant Pere. És la proposta que ha fet l'Ajuntament de Berga i el Patronat de la festa a la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà amb motiu dels seus 50 anys. Des de l'entitat ho han acceptat i preveuen celebrar la seva gran festa el dimarts 6 de juny del 2023, el dia previ a l'inici oficiós del Corpus de Berga.

La gerent de l'entitat, Ester Comellas, ha explicat que la celebració de la Patum a la plaça pot obrir la porta a dur-la a terme cada any en aquest mateix espai, i traslladar-la de manera definitiva del pati de l'Escola d'Educació Especial Santa Maria de Queralt, on s'ha celebrat fins ara. Des de l'Ajuntament se'ls ha ofert la possibilitat de celebrar la Patum a la plaça de Sant Pere de forma permanent. Per la seva banda, la direcció de l'entitat considera que primer s'haurà de veure com funciona la celebració a la plaça a nivell logístic, i quina serà la reacció dels usuaris i la resta de persones al canvi d'espai.

No serà la primera vegada que la Fundació celebra la seva Patum a la plaça de Sant Pere, Comellas ha recordat que ja es va dur a terme per primera vegada durant la celebració dels 25 anys de l'entitat. "La gent té molt bon record d'aquell dia", ha dit.

A banda de la celebració de la Patum a la plaça de Sant Pere, l'entitat ha presentat un conjunt d'activitats de celebració dels 50 anys, que comencen aquest mateix novembre i que s'allargaran fins al mateix mes del 2023. La Fundació dona el tret de sortida al programa amb el concert de Joan Dausà a Cercs aquest pròxim 12 de novembre.

Des de la Farsa, s'ha convidat als usuaris de l'entitat a participar en els Pastorets de Berga d'aquest pròxim Nadal. L'Ajuntament de Puig-reig també ha convidat l'entitat a La Corrida. Des de Bagà, se'ls ha convidat a participar en la Festa de l'Arròs amb els gegants i l'esbart. A Gironella, repetiran la cursa de la Milla. Finalment, tancaran el programa amb una gran fi de festa el novembre del 2023, amb un dinar popular i concerts.

La informació detallada de cada activitat es penjarà a les xarxes socials, on hi haurà una agenda oberta del programa, que s'anirà actualitzant a mesura que passin els mesos, amb la possibilitat d'incorporar noves activitats. Tal com ha explicat Comellas, l'entitat preveu celebrar un altre gran concert de què se n'avançaran els detalls pròximament.

Un altre de les propostes per l'aniversari és la creació d'un llibre dels 50 anys d'història de l'entitat. Comellas espera poder-lo presentar per Sant Jordi, però si s'allarga la seva edició, es presentarà pel Nadal del 2023. El llibre compta amb la col·laboració de l'Albert Rumbo i la Laura Corominas.
Arxivat a