L'alcalde de Bagà denuncia que la renúncia dels JJOO d'Hivern és una «oportunitat perduda»

Nicolás Viso assegura que els JJOO del 2026 tenien un gran component "unificador del territori"

Aida Morales
18 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:30h
L'alcalde de Bagà i cap de llista de Compromís x Bagà, Nicolás Viso
L'alcalde de Bagà i cap de llista de Compromís x Bagà, Nicolás Viso | Aida Morales

L'alcalde de Bagà, Nicolás Viso Foto: Aida Morales


L'alcalde de Bagà, Nicolás Viso, ha mostrat aquest dijous el seu desacord amb la decisió de l'Ajuntament de Barcelona de retirar la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern 2026 per considerar que aquests no tenen “consens popular suficient”, tal i com va declarar el primer tinent d'alcalde del consistori barceloní, Gerardo Pisarello. 

Segons Viso, la candidatura tenia una "gran missió il·lusionant” pel territori i les comarques del nord de Catalunya ja que, més enllà de la seva voluntat esportiva, comportava un objectiu unificador: “Fer que el país sumés, cooperés entre l'àmbit rural i urbà”. A més, ha destacat que aquesta candidatura hagués promogut la tirada endavant d'infraestructures “necessàries” i, d'altra banda, hagués ajudat a promoure la marca Pirineus, aprofitant “la gran potència i credibilitat de la marca Barcelona”. 

Per a l'alcalde de Bagà, doncs, “l'excusa” de la crisi econòmica no és suficient motiu per renunciar a un projecte conjunt com els Jocs Olímpics d'Hivern ja que, si s'hagués volgut fer de manera “racional”, hagués sigut una gran “inversió de futur”. En aquest sentit, ha destacat que “el millor exemple” són les Olimpíades de 1992, que van permetre l'obertura de Barcelona a la Mediterrània, i van aconseguir la seva “projecció internacional”, a part de les oportunitat laborals i de promoció turística que van assegurar. 

“Una autèntica oportunitat perduda”, ha lamentat, que hagués ajudat a tirar endavant “iniciatives de valor afegit” que haguessin ajudat a fomentar projectes de futur al Berguedà. En les seves paraules, un “enterrament definitiu” promogut per Ada Colau, però que l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ja va començar el dia que va renunciar a presentar-se a les del 2022, ha declarat.