Berga reivindica el 25N amb sis activitats durant la segona meitat de novembre

L'Ajuntament presenta un cartell amb tallers, espectacles teatrals i xerrades en el marc del Dia internacional contra les violències masclistes

Joan Obiols
07 de novembre del 2022
Actualitzat el 08 de novembre a les 10:56h
Roser Rifà, regidora de Feminismes, i Patrick Caballero, membre de Talcomsom
Roser Rifà, regidora de Feminismes, i Patrick Caballero, membre de Talcomsom | Joan Obiols
Berga oferirà sis activitats entre el 12 i el 28 de novembre en el marc del 25 de novembre, Dia internacional contra les violències masclistes. L'Ajuntament ha presentat aquest dilluns el cartell format per tallers, espectacles teatrals i xerrades.

La regidora de Feminismes, Roser Rifà, ha exposat les diferents activitats. El programa arrenca aquest dissabte, 12 de novembre, amb un curs de defensa personal adreçat únicament a dones a partir de 15 anys, i que anirà a càrrec de dues persones de la policia local de la ciutat. La regidora ha encoratjat a apuntar-s'hi "perquè mai se sap si ens pot ser útil", ha dit. L'activitat és gratuïta i es farà al pavelló vell de les 10 a les 12 hores. Per inscriure's, cal enviar un correu a [email protected].

El divendres, 18 de novembre, a dos quarts de nou del vespre, a la Sala Casino hi haurà les "Píndoles feministes d'Elles", una activitat gratuïta i per a tots els públics que ofereix la companyia La Melancòmica, i que comptarà amb un col·loqui posterior. El programa segueix el diumenge, 20 de novembre, a les sis de la tarda al Teatre Municipal, amb l'espectacle "Amors", de Vània, que també tindrà un col·loqui posterior amb el director de l'obra, Pere Anglas, i l'equip d'actrius i actors. Rifà ha destacat que aquest format "aporta reflexions i un espai per compartir tot allò que l'espectacle ens ha generat". La venda d'entrades per l'obra és a través d'internet o una hora abans de la funció a taquilla.

L'espectacle teatral comptarà amb una ludoteca, que es posa a disposició de totes aquelles famílies que vulguin gaudir de l'obra perquè tinguin un espai on deixar les seves criatures, d'entre 0 a 12 anys. Per a fer-lo servir, cal enviar un correu a [email protected] o un missatge a 667840303.

Una de les novetats del programa és que durant les activitats del divendres i diumenge, 18 i 20 de novembre, al Teatre Municipal, s'hi instal·larà un punt lila informatiu. Rifà ha explicat que es vol mostrar l'espai més enllà de l'ambient de festa i ha recordat que és una eina per trobar "referències i material" sobre la sensibilització de la violència masclista, la LGTBIfòbia o informació relacionada amb la sexualitat. Hi haurà dues informadores que rebran tothom qui vulgui compartir situacions, reflexions o dubtes.

La programació continua el dijous, 24 de novembre, a les set de la tarda, amb una masterclass gratuïta de Zumba per a totes les edats al Tossalet. El divendres, 25 de novembre, Dia internacional contra les violències masclistes, es farà la lectura del manifest institucional a la plaça de Sant Pere, a les set de la tarda, a càrrec de Patrick Caballero de l'associació LGTB Talcomsom, i representants municipals. El taller gratuït "Més enllà de la identitat" de Mousike, posarà punt final al programa d'actes, el dilluns, 28 de novembre, a les cinc de la tarda.

La regidora Rifà ha animat a participar en les activitats i ha recordat que la majoria són obertes a tots els públics, deixant de banda el taller d'autodefensa, que es dirigeix únicament a dones a partir de 15 anys. La regidora també ha destacat que totes les activitats són gratuïtes, amb excepció de l'espectacle "Amors".
 
Arxivat a