L'Ajuntament de Berga inverteix 350.000 euros a asfaltar més d'una vintena de carrers

Les actuacions es faran en una àrea de 20.000 metres quadrats

Redacció
07 de novembre del 2022
Actualitzat a les 11:49h
Campanya de pavimentació a Berga (arxiu)
Campanya de pavimentació a Berga (arxiu) | Ajuntament de Berga
L’Ajuntament de Berga preveu asfaltar més d'una vintena de carrers durant els pròxims mesos. Aquest dilluns, el consistori ha iniciat el procés d’adjudicació de les obres per un import total de 350.520 euros, que preveuen actuacions de pavimentació en una àrea de 20.000 metres quadrats, una superfície semblant a la de l’estiu de 2019, que va ser l’actuació d’asfaltatge més important de les últimes dècades a la ciutat.

L’actuació preveu el reforç del paviment asfàltic de la calçada en trams de vial o vials que presenten quartejat del paviment, assentaments, disgregació de la capa de paviment asfàltic per desgast del lligant bituminós o desgast de la capa superficial, així com el sanejament de flonjalls apareguts en zones localitzades, que requereixen la substitució de la secció estructural del ferm.

Les actuacions es reparteixen en més d’una vintena de carrers de la ciutat, que són aquells que presenten un major estat de deteriorament, encara que en alguns casos només en trams molt puntuals on s’han detectat incidències.

En concret, els carrers on es faran les actuacions de pavimentació són els següents:

- Carrer Dr. Fleming i trams dels carrers Mare de Déu de Montserrat, Cervantes, Comte Oliba i carretera de Sant Fruitós.
- Carrers de Francesc Macià, Pau Picasso i rotonda del passeig de la Pau.
- Trams dels carrers Gran Via, Maixerí i Pere III.
- Accés al carrer de la Muntanya (Cal Rosal).
- Carrer 1 d’octubre (pont sobre la C-16 per accedir a Casampons).
- Bona part del passeig de la Indústria i Vila de Casserres entre l’ambulatori i l’Institut Guillem de Berguedà.  
- Intersecció de l’avinguda del Canal Industrial i el carrer Gran Via, on el mes de setembre es van fer obres d’emergència d’arranjament de la xarxa de clavegueram.
- Pavimentació d’un tram de 65 m del "camí dels Enamorats", que enllaça a peu la plaça Cim d’Estela i la carretera de Ribes, just a sota de l’Hospital.
- Bona part del passeig dels Abeuradors i trams del camí Ral de Cardona (La Valldan).
- Trams de la ronda Moreta i carrers Pompeu Fabra i Mossèn Huch.
- Trams del carrer de la Nou de Berguedà i actuacions a la plaça Mas Ribera.
- Actuacions als carrers de Pere Costa, Santa Joaquima de Vedruna i Ramon Vinyes.
- Actuacions puntuals entorn de l’Hospital.

Priorització tècnica i a partir de les demandes veïnals
L'Ajuntament explica que la tria dels carrers en què s’actuarà s’ha fet a partir del criteri dels tècnics municipals, amb l’objectiu d’actuar a temps allà on fa més falta i minimitzar les actuacions futures, però també s’han tingut en compte les peticions dels veïns rebudes a través d’instàncies o bé durant les assemblees de barri.
 
Arxivat a