La Creu Roja estrena a Berga una exposició fotogràfica sobre l'acolliment familiar

La mostra de Josep Xoy es podrà visitar del 4 al 19 de novembre a la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet

Redacció
02 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:41h
Una voluntària de Creu Roja, amb un infant
Una voluntària de Creu Roja, amb un infant | ACN
La Creu Roja estrena aquest divendres, 4 de novembre, a Berga, una exposició sobre l'acolliment familiar amb fotografies i un muntatge obra del berguedà Josep Xoy

La mostra vol donar a conèixer la figura de l'acolliment familiar en què el mateix Xoy, amb la seva dona, Tona Soler, fa anys que col·laboren. L'exposició es podrà veure a la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet del 4 al 19 de novembre. Aquest divendres, a les 7 de la tarda, se'n farà la inauguració en un acte en què intervindran Xoy i Soler per explicar la seva experiència com a família acollidora.

L'acolliment familiar és una mesura de protecció per a infants i adolescents que, per diverses causes, no poden viure amb la seva família. El nucli familiar que els acull ofereix l'entorn afectiu i educatiu necessari per al desenvolupament social i personal dels infants mentre no és possible que tornin amb la seva família.

Paraigües per protegir
L'exposició s'estructura a partir de 6 paraigües que representen les diferents modalitats d'acolliment. Segons Xoy, el paraigua és "l'eina que tots tenim interioritzada com a mesura de protecció que evita que ens mullem quan plou" i ho compara amb la funció que té l'acolliment familiar: "No és aquest l'objectiu?", es pregunta.

L'exposició que ara s'inaugura a Berga i que voltarà per Catalunya s'uneix a partir d'un fil vermell que representa el vincle i la voluntat de donar continuïtat i estabilitat emocional a l'infant acollit.

Xoy és arquitecte de professió, va ser regidor de Cultura i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Berga i és aficionat a la pintura i a la fotografia. Des del 2009, s'hi ha dedicat amb més intensitat: participant en cursos i tallers, en exposicions col·lectives de l'AFTDAO i en diverses mostres individuals. Xoy ha estat premiat en la lliga de la Federació Catalana de Fotografia, que també li ha atorgat el títol d'excel·lència.
Arxivat a