Els impulsors de la incineradora de Cercs enterren el projecte i en plantegen un de nou lligat al turisme

EM Spain Waste and Treatment preveu la reconversió de les instal·lacions i els terrenys adjacents de la central en equipaments de promoció turística i preservació del medi natural

Joan Obiols
28 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:56h
Central Tèrmica de  Cercs
Central Tèrmica de Cercs | ADBerguedà
L'empresa manresana EM Spain Waste And Treatment, impulsora del projecte d'instal·lació d'una incineradora de residus a l'antiga central tèrmica de Cercs, ha enterrat definitivament el projecte. Ara, ha anunciat que en planteja un de nou lligat al turisme, a la promoció del medi natural i a les energies netes, que preveu presentar en les properes setmanes.

L'empresa ha fet pública la decisió a través d'un comunicat on explica que la reorientació de la proposta per a la central tèrmica de Cercs s'ha fet després d’un procés de reflexió empresarial i de diàleg amb les diferents parts implicades, agents i entitats socials del territori.

El nou projecte contempla la reconversió de les instal·lacions i els terrenys adjacents de la central tèrmica en equipaments de promoció turística i de preservació del medi natural, com ara espais lúdics i de restauració i d'energies renovables. L'objectiu, segons afirma l'empresa, és trobar una solució per a les instal·lacions de la central en desús que contribueixi al desenvolupament econòmic del territori.

Segons l'empresa, la proposta "ha estat concebuda adaptant-se a les necessitats i les demandes del territori, i en sinergia amb altres projectes que s’estan iniciant a la comarca, com el del Parc Regional del Pre-Pirineu català o el Pla especial de l’embassament de la Baells". EM Spai assegura que ja ha mantingut reunions amb els diferents agents del territori.