El berguedà Josep Vidal és el nou coordinador de l’assignatura de Medicina Familiar a la UVic-UCC

L'Institut Català de Salut aposta perquè els professionals sanitaris facin classes a l'alumnat de Medicina

Redacció
17 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:44h
Anna Ruiz i Josep Vidal
Anna Ruiz i Josep Vidal | Salut
El metge berguedà i cap de la Unitat de Recerca i Innovació de l'ICS Catalunya Central, Josep Vidal, és el nou coordinador de l’assignatura de Medicina Familiar de 6è al grau de Medicina de la UVic-UCC, que s’ha posat en marxa aquest any. Vidal, que ja donava classes en aquesta universitat, ha assumit ara la coordinació de l’assignatura "Integració. Abordatge Biològic, Psicologia, Social i Cultural".

La Facultat de Medicina ha incorporat a la seva plantilla un gran nombre de docents especialitzats en Medicina Familiar i Pediatria que treballen a l’atenció primària amb l'objectiu d'oferir a l’alumnat coneixements i habilitats d’un professional. A banda de Vidal, hi ha altres professionals d’atenció primària de l’ICS a la Catalunya Central que són professors de la Facultat de Medicina, com Xavier Costa, Anna Ruiz, Manuel Quesada, Joan Cartanyà i Sílvia Burgaya. També hi ha una llarga llista de personal de l’ICS, tant de medicina familiar com de pediatria, que són col·laboradors docents i un grup de col·laboradors de pràctiques format per Laia Cabanas, Cristina Muñoz, Joan Armengol, Àngels Casaldàliga, Carme Olleta, Alba Cuberas i Anna Escalé.

Vidal defensa la importància que "els futurs professionals sanitaris coneguin bé l'atenció primària" i valora positivament que l'Institut Català de Salut aposti perquè els professionals puguin fer classes a la facultat i acollir estudiants en pràctiques. La presència de professionals a la Facultat de Medicina també vol despertar l’interès per l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, que és l’única que ofereix una atenció integral al pacient al llarg de tota la seva vida des d’una mirada humanística.