El Club Patí Berguedà tanca una temporada històrica com a un dels millors equips del país

L'equip posiciona cinc patinadores a les proves finals del campionat de Catalunya de patinatge artístic sobre rodes

Redacció
17 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:11h
 Arianna Amills, campiona de Catalunya de patinatge artístic de la categoria 5
Arianna Amills, campiona de Catalunya de patinatge artístic de la categoria 5 | Club Patí Berguedà
El Club Patí Berguedà es fa un lloc entre els millors del país després de tancar una temporada històrica amb 5 patinadores a les proves finals del campionat de Catalunya de patinatge artístic sobre rodes, celebrat entre el 17 i el 27 de setembre a Salt i Folgueroles. L'equip va aconseguir posicionar cinc patinadores a les respectives categories de nivell 3, 4, 5, 6 i 7.

Cal tenir en compte que en cada una de les categories participen entre 100 i 200 patinadores, i només 6 o 7 passen a la final. Enguany, la Federació Catalana de Patinatge ha estrenat un nou sistema d’aritmètica i de puntuació per professionalitzar més aquest esport i assimilar-lo als sistemes olímpics.

Pel que fa a les patinadores berguedanes, Abril Marín, de la categoria de nivell 3, va obtenir una 5a posició per una petita errada en la pirueta; Alma Marín, de nivell 4, va finalitzar la prova en 2a posició; Arianna Amills, de nivell 5, es va posicionar a dalt de tot el pòdium, emportant-se l’or a casa; Abril Padollers, de nivell 6, es va quedar a les portes de la victòria, però va acabar la prova amb una 2a posició; Ïa Boixader, de nivell 7, va acabar en 5a posició.

Amb aquests resultats, el Club Patí Berguedà, es posiciona amb només 5 anys de vida com un dels referents a la Catalunya Central i del país en categories d'iniciació i camina cap a un posicionament clar cap a categories superiors.