Ivan Sànchez trasllada a Laura Vilagrà la idea de convertir els jutjats vells en un pol de coneixement

La consellera de Presidència ha visitat el Berguedà aquest divendres al matí; a Berga s'ha trobat amb l'alcalde, representants de l'ACEB i la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC)

Joan Obiols
07 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 18:04h
Ivan Sànchez i Laura Vilagrà a Berga aquest divendres
Ivan Sànchez i Laura Vilagrà a Berga aquest divendres | Joan Obiols
Convertir l'edifici dels jutjats vells de Berga en un pol de coneixement. Aquesta és la idea que l'alcalde Ivan Sànchez ha traslladat aquest divendres a la consellera de Presidència del Govern de Catalunya, Laura Vilagrà, en el marc d'una visita institucional a la ciutat. L'edifici, situat a l'encreuament entre la Gran Via i el carrer Cervantes, fa anys que no té activitat. És de titularitat de la Generalitat, però des del 2015 té un conveni amb el consistori berguedà que li cedeix l'ús.

La consellera ha visitat les instal·lacions, on s'ha trobat amb la directora de l'Exploratori dels Recursos de la Natura, Dolors Grau, que juntament amb l'alcalde, ha traslladat a Vilagrà la idea de convertir l'espai en la seu de l'Exploratori. La proposta també contempla crear una zona de coworking pels berguedans universitaris, de manera que puguin estudiar en línia. 

Vilagrà ha explicat que es tracta d'una primera presa de contacte, però s'ha compromès a escoltar i treballar amb l'Ajuntament per desenvolupar alguna proposta que doni un ús a l'edifici. En aquest sentit, la consellera no ha volgut anticipar cap partida econòmica concreta per transformar l'espai, ja que no hi ha cap projecte sòlid sobre la taula.

Abans, Vilagrà s'ha trobat a l'Ajuntament de Berga amb representants del teixit empresarial i comercial de la ciutat. Josep Maria Serarols, president de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), i Xavier Orcajo, president de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC), han exposat a Vilagrà alguns dels projectes que han de ser una realitat en els pròxims mesos a la comarca: l'APEU al centre comercial de la ciutat i la transformació del Polígon d'Olvan.

La consellera ha destacat que el projecte de l'APEU és un dels "més avançats" del país i ha assegurat que rebrà finançament de la Generalitat si segueix en aquesta línia. L'alcalde Ivan Sànchez ha posat en valor la feina feta des de l'UBIC i ha augurat que el projecte es podria començar a executar a partir del 2023. L'APEU consisteix a implementar un conjunt d'accions consensuades entre els botiguers i l'administració local amb l'objectiu de reimpulsar els eixos comercials del carrer del Roser i el carrer Major. 

Després de la trobada al consistori, Ivan Sànchez ha fet una passejada amb la consellera per diferents punts de la ciutat. L'alcalde li ha ensenyat l'edifici del carrer del Balç, on l'Ajuntament vol crear cinc habitatges de lloguer social. Sànchez també li ha explicat el pla de reurbanització de la plaça de les Cols.
Arxivat a