Disminueixen els accidents a la C-26 entre Berga i Ripoll gràcies a la nova senyalització

L'alcalde de Borredà assegura que la prohibició del pas de camions de gran tonatge ha fer reduir els accidents

Redacció
17 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:09h
Carretera de les Llosses.
Carretera de les Llosses. | Adrià Costa

Carretera C-26 a les Llosses. Foto: Adrià Costa


La nova senyalització que es va col·locar fa uns mesos prohibint el pas de vehicles de gran tonatge per la carretera C-26 que enllaça Berga i Ripoll ja ha començat a tenir resultats. Segons ha manifestat l'alcalde de Borredà, Joan Roma, en un comunicat, el nombre de camions i trailers ha disminuït i, en aquest sentit, també ho han fet les problemàtiques viàries i accidents que s'acumulaven en alguns trams d'aquesta carretera, que té una gran quantitat de trams de dimensions molt reduïdes. 

Roma ha fet una valoració “molt positiva” d'aquesta mesura llargament reivindicada per diversos grups polítics i que, finalment, va acordar el Parlament de Catalunya, i ha assegurat que, a dia d'avui, tots els habitants dels municipis per on passa la carretera estan molt més “tranquils” i “segurs”. 

“S'ha aconseguit foragitar els grans vehicles i només circulen els autocars que fan servei en algun punt d'aquest recorregut”, ha destacat, una situació que, segons ell, demostra que quan les queixes són “justes” i els governs “conscients”, els problemes poden arribar a solucionar-se.