El Pacte Nacional d'Indústria preveu inversions per desenvolupar el nou polígon d'Olvan

L'ACEB celebra que s'hagi tingut en compte la seva visió i el pla de reactivació del Berguedà, confeccionat per l'associació d'empresaris durant la pandèmia

Joan Obiols
06 d'octubre del 2022
Actualitzat a la 13:55h
Una parcel·la sense urbanitzar del Polígon d'Olvan
Una parcel·la sense urbanitzar del Polígon d'Olvan | ACEB
El Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 aprovat aquesta tardor, preveu una inversió de 3.270 milions d'euros per a la transformació del teixit industrial de Catalunya, a través de 152 actuacions que tenen en compte el Berguedà. L'acord ha inclòs el polígon d’Olvan com una de les 10 zones industrials a desenvolupar a Catalunya en els propers anys, cenyint-se a les directrius marcades pel pla de reactivació del Berguedà, presentat per l'ACEB.

La patronal berguedana celebra que la Visió ACEB s'hagi tingut en compte i obtingui resultats. Des de la patronal van confeccionar el pla de reactivació durant els mesos de pandèmia, el qual emmarca cap a on ha d’anar la comarca en l’àmbit socioeconòmic a curt i mig termini. "Des de l’ACEB ens conjuguem amb intensitat per posar el Berguedà al mapa empresarial i econòmic de Catalunya, una mancança històrica que volem revertir", declara el seu president, Josep Maria Serarols.

Des de la patronal berguedana veuen el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 "com una oportunitat per transformar el model industrial, augmentar-ne el pes, avançar en el procés de digitalització, fer el model més sostenible i generar ocupació de qualitat". Serarols ha defensat que el Berguedà "ha d’aprofitar aquest patró nacional pel desplegament industrial".

El polígon d’Olvan i la reactivació econòmica de la comarca han estat els dos principals cavalls de batalla que la junta de l’ACEB ha treballat en l’actual mandat. "Ens satisfà que aquests temes es tinguin en consideració en l’agenda catalana pel desenvolupament industrial. L’ACEB, sempre en positiu i de manera resolutiva, ha intentat influir perquè el Berguedà assoleixi uns nivells de desenvolupament socioeconòmics que canviïn les possibilitats de la comarca a nivell estructural", ha afegit Serarols. 

El passat mes de juny es va iniciar els primers passos de la comercialització de parcel·les al Polígon d'Olvan, amb la portada del subministrament de serveis a 5 parcel·les, que han d'estar disponibles per comercialitzar-se abans de finals d'any. La segona fase de comercialització inclourà 6 parcel·les i la tercera fase posarà en el mercat 3 parcel·les més. En total, es preveuen 14 parcel·les per a indústria aïllada i per a usos industrials, comercials, oficines, sanitari, cultural i esportiu.